45-årig mand dømt for narkohandel ved travbane

Aarhus
Mandag 21. juni 2021 kl. 06:00

45-årig mand dømt for narkohandel ved travbane

.
En 45-årig mand blev onsdag idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel for at have været med til at arrangere en handel med 50 kilo hash.

En handel, der gik galt, og ifølge politiets vurdering førte til drabet på en 25-årig mand.

Den 45-årige var dog alene tiltalt for selve narkohandlen, og i Retten i Aarhus erkendte han at have været med til at arrangere et møde mellem flere personer ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus, hvor den store mængde hash skulle overdrages.

Da handlen med stofferne skulle finde sted mellem to grupper personer den 22. juli sidste år, var den 45-årige ikke selv med, og salget gik i vasken, da en af de fremmødte, en 25-årig mand, blev dræbt af skud. En 41-årig mand sidder p.t. varetægtsfængslet for drabet og venter på dom.

Fortjeneste på 100.000 kroner

To andre mænd er allerede dømt for deres rolle i den planlagte narkohandel. En 42-årig mand blev idømt halvandet års fængsel, mens en 46-årig mand fik to et halvt års fængsel.

”Den 45-årige var med til at formidle kontakten mellem købere og sælgere, og ligesom den 42-årige, der også er dømt i sagen, stod han til en fortjeneste på 100.000 kroner. Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler hans rolle i den planlagte narkohandel, ” siger specialanklager Birgitte Ernst.

Den 45-årige erkendte forholdet og udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Ud over den 41-årige mand, der er tiltalt for drabet, sidder to andre mænd fortsat varetægtsfængslet i sagen.

Retssagen mod de tre er sat til at begynde den 2. september.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.