400 sigtet på en måned: Intensiv færdselsindsats i Aarhus Vest

Aarhus
Mandag 9. november 2020 kl. 06:00

400 sigtet på en måned: Intensiv færdselsindsats i Aarhus Vest

.
Den seneste måned har Østjyllands Politi intensiveret færdselsindsatsen i det vestlige Aarhus, og har skrevet knap 400 sigtelser, uddelt en lang række bøder og klip, og flere bilister er blevet frakendt kørekortet.

Senest onsdag aften foretog politiet endnu en kontrol i området, der førte til 21 sigtelser. De fleste sager handlede om for høj fart, men også overhaling højre om og kørsel over for rødt lys blev noteret af betjentene.
Det er ikke nyt, at der er mange kontroller i området, for Østjyllands Politi har længe har haft et stort fokus på trafikkulturen i og omkring det vestlige Aarhus. Men resultatet af en stor færdselsindsats i starten af oktober og en færdselsulykke med dødelig udgang i krydset Edwin Rahrs Vej/Åby Ringvej har fået politiet til at skrue endnu mere op for tilstedeværelsen på vejene i Aarhus Vest.

”Vi oplever desværre, at alt for mange trafikanter ikke overholder færdselsloven i området. Det er med til, at skabe utryghed hos de andre trafikanter, og det øger risikoen for færdselsuheld. Vi gennemfører rigtig mange færdselskontroller i området på flere forskellige tidspunkter i døgnet, og vi er markant til stede på vejene. Dét tryk fortsætter vi med så længe, vi kan se, at der fortsat er så mange, der ikke overholder færdselsreglerne”, siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Patruljer slår hårdt ned på forseelser

I sidste måned foretog politiet en målrettet indsats i området over flere dage, og her endte det med 319 sigtelser for forskellige færdselsforseelser. Blandt andet kørte 28 bilister over for gult eller rødt, 33 foretog ulovlige sving og fem blev frakendt kørekortet for at køre for stærkt.

Ud over både store og mindre målrettede færdselsindsatser, har Østjyllands Politis patruljer på daglig basis også øget opmærksomheden på vejene i Aarhus Vest, og der bliver slået ned på de trafikanter, som overtræder færdselsreglerne. Færdselskontrollerne bliver nøje udvalgte via politimæssige analyser og ikke mindst input fra borgerne.

”Vi skriver som udgangspunkt alle færdselsforseelser, vi konstaterer, vi inddrager folks kørekort på stedet, når der er grundlag for det, og når det er muligt, konfiskerer vi bilen,” siger Brian Voss Olsen.

Den færdselsulykke, der i begyndelsen af oktober, kostede en ung kvinde livet, er fortsat ved at blive efterforsket, og der er p.t. ikke rejst tiltale i sagen. Derfor er det endnu for tidligt at sige noget nærmere om, hvordan ulykken skete.
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.