4 partier ønsker at droppe spil reklamer i offentlig transport

Randers
Lørdag 14. maj 2022 kl. 08:00

4 partier ønsker at droppe spil reklamer i offentlig transport
Arkiv billede


Af Carina Kondrup

4 partier ønsker at droppe spil reklamer i offentlig transport

På Byrådsmødet den 16. maj har Enhedslisten, Velfærdslisten, SF og Beboerlisten anmodet om Byrådets behandling af at droppe reklamer for pengespil i den offentlige transport.

Sagsfremstilling

Frida Valbjørn Christensen, Enhedslisten, har på vegne Enhedslisten, Velfærdslisten, SF og Beboerlisten i mail af 3. mail 2022 anmodet om byrådets behandling af en sag efter styrelseslovens §11 således:

"Enhedslisten, Velfærdslisten, SF og Beboerlisten foreslår, at Randers Kommune retter henvendelse til Midttrafik med henblik på at droppe reklamer for pengespil i den offentlige transport.

Baggrund:

Sundhedsministeriets rapport fra 2018 viser at især unge med spilproblemer oplever at reklamerne påvirker dem mere end dem der ingen spilproblemer har. Center for Ludomani peger også på at reklamer er en faktor der medvirker som årsag til Ludomani. I 2016 anslår man at der var 125.000 mennesker i Danmark med spilproblemer, og 10.000 ludomaner. Det er med andre ord en stor befolkningsgruppe vi kan hjælpe med dette forbud. Udover det, ved vi at reklamerne er mere end firdobbelt fra 2014 til 2020. Man anslog for 6 år siden at, der var 10.000 ludomaner i realititen er tallet meget højere. Med det stigende mængde reklamer, er vi med al sandsynlighed langt flere ludomaner i samfundet i dag. Størstedelen er desværre unge mennesker, med livet foran sig. I 2009 var det kun 7% af dem som Center for Ludomani behandlede, der var under 25 år. Nu er det tal 48%.

I dag spilfri ludoman på fjerde år, Marcus Mossalski udtaler: ”Jeg synes det klæder vores lokalpolitikere at træde i karakter, når vi gang på gang har set de ikke tør og pille ved området inde på Christiansborg. Tendensen er ikke til at tage fejl af, vi bliver kun flere ludomaner i Danmark, og udviklingen skal stoppes og vendes nu. Spilindustriens massive markedsføring har bidraget til en normalisering af spil, siden markedet blev liberaliseret i 2012, hvor det i højere og højere grad har betydet, at unge ikke forstår konsekvenserne af gambling, og dens mørke sider. Det er et stort skridt på vejen at forbyde reklamerne i den offentlig transport, som netop vores unge studerende tager dagligt.”



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.