3 guldmedaljer og 1 sølvmedalje til Randers-roer

Randers
Fredag 19. maj 2023 kl. 14:00

3 guldmedaljer og 1 sølvmedalje til Randers-roer
Foto taget af Pia Hinrichsen. Oliver med guldmedalje på Bagsværd sø


Oliver Bach fra Randers Roklub har sidst i april deltaget i 6 km langdistance regatta i Odense. Her var over 70 både til start. Alle typer fra sculler til ottere deltog med løbende start, så der var mangt og meget at være opmærksom på.

Oliver sluttede sin lørdag i tiden 24.45, hvilket inkasserede en flot guldmedalje i hans klasse. Dagen efter blev lige så spændende.
Her roede Oliver distancen på 25.15 og dette gav ham en sølvmedalje – blot 1 sek. fra guld.

Oliver træner mange timer i Randers og Hadsund hver eneste dag, og var så klar til næste regatta, nemlig kortbane på Bagsværd 14 dage efter.
Kortbane betyder 2000 m og er et meget hårdt løb. I Olivers U19 M var der 14 unge fra hele Danmark til start.

Her viste Oliver sit værd og vandt ikke kun de indledende løb lørdag og søndag, men også begge A-finaler.

Det var bemærkelsesværdige præstationer og Oliver er også kendt og vellidt indenfor Dansk Roning. Det er et slidt at nå så langt og få tiden til at række. Der er også skole, lektier, afleveringer og eksamen på Paderup Gymnasium at passe. Det hele skal gå op i en højere enhed og svært at navigere i, når man kun er 17 år. Ofte må det sociale med venner og familie fravælges for at kunne klare kravene i topidræt.
Oliver, der til dagligt trænes af Jens Toft i Hadsund Roklub og Kraftcenter, men også hjemme i Randers, må hele tiden være struktureret og på forkant med opgaver og udfordringer i sin dagligdag.
Ny venter en – forhåbentlig – varm og vindstille sommer, endnu mere træning og flere regattaer.

De gode resultater blev i denne uge belønnet med en udtagelse til U-landsholdet til at ro sculler til Nordisk Mesterskab i Stockholm om 1 måned.

Stort tillykke til Oliver og Randers Roklub.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.