24 timers non-stop læsning på Randers Bibliotek

Randers
Tirsdag 22. september 2020 kl. 19:00

24 timers non-stop læsning på Randers Bibliotek


Beredt med sækkestole, fuld forplejning og stor læselyst inviterer Randers Bibliotek alle unge til 24 timers non-stop læsning

I 24 timer bliver Randers Bibliotek belejret af læselystne unge mellem 13-20 år. Det sker når biblioteket afholder årets udgave af Bibreadathon.

Readathon er et internationalt fænomen, der blandt andet har været brugt verden over af skoler og læsegrupper.

Randers Bibliotek greb idéen og introducerede begrebet i 2015 i Danmark. Hermed var der åbnet for Danmarks første Readathon i biblioteks-regi: Bibreadathon. Eventet blev en stor succes. De unge mennesker nåede op på godt 9000 læste sider på de 24 timer, hvilket må siges at være noget af en præstation.

Igen i år har flere biblioteker valgt at tage stafetten op. Det hele starter d. 13. oktober kl. 12.00 og fortsætter de næste 24 timer.

Bibreadathon henvender sig til unge i alderen 13-20 år. Man behøver hverken være læsehest eller bogorm for at deltage. Der kræves blot en naturlig nysgerrighed, læselyst og lyst til at have nogle sjove timer på biblioteket.

Det er valgfrit om man læser en fysisk bog, en e-bog fra e-reolen eller bruger ørerne til en lydbog. Det er heller ikke et krav, at man kan holde sig vågen alle 24 timer, men der vil løbende være sjove aktiviteter for at holde læserne friske.

Biblioteket sørger naturligvis for forplejning under hele arrangementet. I år bliver det delt ud i portioner på grund af COVID-19.

Der bliver lagt op til et spændende døgn fuldt af hygge og læseoplevelser. Måske bliver rekorden for antal læste sider slået igen i år?© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.