2 aftaler med en ny retning for Danmark

Debat
Mandag 9. september 2019 kl. 07:00

2 aftaler med en ny retning for Danmark

Læserbrev af Malte Larsen, S, Vester Boulevard 29, 8920 Randers NV.


I løbet af denne uge har regeringen landet to aftaler med de danske regioner og kommuner.

Begge aftaler er en ny begyndelse, med en bedre og mere retfærdig retning for den danske velfærd.

Aftalen med regionerne giver 1,5 mia. mere til vore sygehuse, og vil forhåbentlig mærkes som et løft for personale og brugere. Region Midtjylland har som en del af aftalen fået tilført et meget stort beløb til dækning af nogle af ekstraregningerne på Skejby sygehus. Det har selvfølgelig gjort det nemmere for regionen, der ellers skulle have sparet store beløb på alle hospitaler, herunder Randers.

Jeg glæder mig også over aftalen med kommunerne, der giver et lille løft på såvel service som på anlæg. Det betyder at kommunerne under et får mulighed for at honorere dels den demografiske udvikling, men også vores ambitioner om en bedre kommunal service.

Hvis vi i Randers og vore nabokommuner for alvor skal mærke forbedringer for den kommunale økonomi, skal aftalerne senere følges af en retfærdig udligningsaftale, der fordeler økonomien bedre på tværs af landet. Det er min ambition at en ny udligningsaftale, tilnærmelsesvis skal give de samme muligheder for borgernær service, uanset hvor i landet vi bor.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.