150 plysbjørne holdt fætter- og kusinefest hos veteranbanen

Forside
Mandag 9. september 2019 kl. 11:00

150 plysbjørne holdt fætter- og kusinefest hos veteranbanen
Foto: Asger Christiansen


Søndag var der stort rykind hos veteranbanen.

Der afholdtes den årlige Bamsedag, og det benyttede i omegnen af 150 ”plyssede” bamser sig af – sammen med deres små ejermænd ledsaget af far og mor eller bedstefar og bedstemor.

Bamser, plysbjørne og tøjdyr i alle mulige afskygninger og størrelser havde sat hinanden stævne hos veteranbanen. I kupeerne sås Peter Plys sidde hånd i hånd med the Pink Panter. Overfor sad Miss Pigge og blinkede til sin grønne frø-ven. Længere nede i togstammen var en flok plyssede afrikanske elefanter i alle størrelse samlet; lige fra myggestørrelse til velvoksne dyr på omkring en halv meter. Der var pandaer, tigere, løveunger, skildpadder, spækhuggere og mange andre arter, bløde og i alle regnbuens farver. Sågar en ”plys-broccoli” havde fundet vej til toget.

I en af personvognene sad en far og læste Folk og røvere i Kardemommeby for sin lille søn. Ganske vist er Mariager ikke Kardemommeby – men næsten; veterantoget er heller ikke en sporvogn, men det kører dog på skinner, og lokomotivføreren er ikke vognstyrer Sivertsen, men alligevel. Veterantoget rasler og gunger lige som i en sporvogn gennem Kardemommebys gader, og det er rigtigt hyggeligt og rart at have far og mor eller måske bedstefar og bedstemor med på togturen sammen med sin yndlingsbamse. Bamsedagen er en fælles oplevelse på tværs af generationerne med bamsen i centrum.

Rigtig mange familier have valgt at tage frokosten og/eller eftermiddagskaffen med og nyde den i de gamle personvogne eller på Handest station.



At dagen var en succes kan ses på antallet af rejsende. Stationsforstanderen på Mariager station i dag, Torben Bay-Johansen fortæller, at i første tog, der kom retur til Mariager kl. 12:55 fra Handest var der 255 rejsende i toget + et ukendt antal bamser m.v. alt sammen fordelt på 5 personvogne trukket af det gamle damplokomotiv fra 1928. Torben Bay-Johansen oplyser, at der på Bamsedagen i dag i alt blev befordret 600 rejsende i dagens 4 tog + et meget stort antal plyssede venner.

Bamsedagen i år – den tiende i rækken – var en succes for såvel store som små.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.