13-årige Hamza fik tilskud til boksestøvler

Randers
Fredag 26. august 2022 kl. 12:00

13-årige Hamza fik tilskud til boksestøvler
Hamza Tamin i sine nye røde boksestøvler


Af Carina Kondrup

13-årige Hamza fik tilskud til boksestøvler

Nu kan børn og unge under 18, som endnu ikke går til en fritidsaktivitet, men gerne vil, få tilskud til kontingent og udstyr eller hjælp til at begynde. Det kan de gennem indsatsen Fritid For Alle, som Randers Kommune står bag. 13-årige Hamza Tamin fik tilskud til et par boksestøvler

Det kan være en dyr fornøjelse at begynde til en fritidsaktivitet i en frivillige forening. Udover at der selvfølgelig skal betales et kontingent, er der ofte behov for meget og nogle gange dyrt udstyr. Det var også tilfældet for 13-årige Hamza Tamin, der måtte træne i strømpesokker den første tid i bokseklubben Randers Atlet Club. Nu har han gennem Randers Kommunes indsats Fritid For Alle fået støtte til at købe et par rigtige boksestøvler.

"Det er fantastisk, at vi kan bidrage til at gøre en forskel for børn og unge mennesker. Målet med indsatsen Fritid For Alle er at øge trivslen igennem gode fællesskaber, mental sundhed og glæden ved sport og bevægelse. Udover økonomisk støtte til kontingent og udstyr, stiller indsatsen også støtte til rådighed i forbindelse med opstart i en forening og til selve ansøgningsprocessen," siger Louise Høeg, der er formand i sundhed-, idræts- og kulturudvalget.

For at komme i betragtning til kontingent- eller udstyrsstøtte, skal man sende en ansøgning til en af de fire organisationer, som Randers Kommune samarbejder med. Læs mere på www.randers.dk/fritidforalle

Hamza drømmer om boksning

Siden han var seks år gammel, har den nu 13-årige Hamza Tamin drømt om at blive professionel bokser. Gennem sin lærer på Nørrevangsskolen blev han opmærksom på, at han kunne gå til boksning i Randers Atlet Club. Siden første besøg i klubben for godt et år siden, har Hamza været fast inventar i klubben. Den hårde træning og disciplinen, der følger med, har haft en positiv effekt på Hamza, som også smitter af på hans skolegang. Boksetræneren Gotfred Hinrup fortæller:

"Hamza er blevet meget bedre til at høre efter. I starten lavede han ikke andet end at snakke og forstyrre hele tiden. Der var det faktisk tæt på, at vi havde sendt ham hjem, for her kører vi benhård disciplin. I dag går det meget bedre, og vi hører også fra skolen, at han er blevet bedre til at høre efter og respektere de voksne."

Gotfred og Hamzas kortsigtede mål er, at Hamza skal ud at bokse en rigtig kamp i løbet af denne sæson. På lang sigt drømmer Hamza stadig om at blive professionel bokser. Hvis ikke den drøm går i opfyldelse, vil han gerne gå i Gotfreds fodspor og træne unge som ham selv.

"Vi håber på, at Hamza bliver ved. Hvis han fortsætter den positive udvikling, vi har set, mens han har gået her, vil han være en gevinst for enhver bokseklub, han lander i. Hvis ikke han bliver professionel, selvom han har viljen og evnerne, kunne han blive et godt forbillede for de næste generationer i klubben - lære dem noget og give dem noget i livet," siger Gotfred Hinrup.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.