10.000 kilometer corona-venlige aktiviteter

Randers
Torsdag 3. december 2020 kl. 18:00

10.000 kilometer corona-venlige aktiviteter
Preben Nielsen


Frivillige på Kildevang har cyklet 10.000 kilometer med glade plejehjemsbeboere i ældrecenterets rickshaw, siden cyklen blev indkøbt i 2016. Preben Nielsen fra Langå er en af de cykelpiloter, der har bidraget til den flotte præstation. Lige nu er der mangel på cykelpiloter, fordi cykelturene er i høj kurs som corona-venlig aktivitet for ældre.
Rickshawcyklen på Kildevang Ældrecenter har snart kørt 10.000 km, og de fleste af kilometerne har været med Preben Nielsen bag styret – og skiftende begejstrede plejehjemsbeboere ombord.

Preben cykler mindst én tur hver dag med beboerne på Kildevang Ældrecenter – ofte også i weekenden. Og beboerne elsker det. Nogle beboere vælger en tur ned til Gudenåen eller til den nærmeste sø, men mange lader Preben vælge destinationen. Det vigtigste er at få nye indtryk og mærke den friske luft i ansigtet.

”Som cykelpilot får man virkelig mange sjove og hyggelige oplevelser”, fortæller Preben, mens hans øjne stråler, og han med hjertevarme beretter om små morsomme anekdoter fra årene som frivillig cykelpilot.

Han havde aldrig været frivillig før i 2016, hvor han lige havde mistet sin kone og havde brug for positive input i hverdagen. Og det lykkedes.

”Jeg begyndte at glæde mig til de daglige ture og blev venner med nogle af beboerne, som jeg drak kaffe og fik en sludder med efter cykelturen. Jeg har fået rigtig meget ud af det”, opsummerer han.

Mangel på cykelpiloter

På Kildevang er der to cykelpiloter udover Preben Nielsen, men generelt er der mangel på cykelpiloter i Randers Kommune og stor efterspørgsel på cykelturene - særligt på Fårup Ældrecenter, Borupvænget og Huset Nyvang.

”Turene i vores rickshaws har altid været populære, men de er i særlig høj kurs i øjeblikket, hvor efterspørgslen på corona-venlige aktiviteter for ældre borgere er stor,” fortæller Inge Schultz-Knudsen, frivilligguide på omsorgsområdet i Randers Kommune.

Som cykelpilot kan man køre ture med de ældre, når man har tid, og der er ikke noget krav om faste intervaller eller antal ture.

”Det er de færreste, der kører lige så meget som Preben, men vi sætter stor pris på alle vores cykelpiloter – og hver eneste tur gør en forskel for de ældre,” understreger Inge Schultz-Knudsen.

Preben Nielsen anbefaler frivilligjobbet varmt og forsikrer, at det hverken er svært eller krævende at cykle på eldreven rickshawcykel. Man kan læse mere og tilmelde sig som cykelpilot på www.cyklingudenalder.dk.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.