1. december markerer en milepæl i regional ambulance drift

Randers
Onsdag 1. december 2021 kl. 08:00

1. december markerer en milepæl i regional ambulance drift
Personale fra ambulance og akutlægebil holder pause uden for basen ved Regionshospitalet Randers.


Af Carina Kondrup

1. december markerer en milepæl i regional ambulancedrift

Med hjemtagning af ambulancer i Horsens, Randers og Djursland områderne driver Region Midtjylland nu alle akutlægebiler og 42 af regionens 70 ambulancer. Samsø Redningskorps driver ambulancerne på Samsø, mens Falck driver de øvrige ambulancer i den vestlige del af regionen.

Når de blå blink fremover tændes på ambulancerne fra baser ved Horsens, Randers og Djursland, vil det fra 1. december være regionale ambulancer, der kommer borgerne til hjælp ved ulykker og kritisk sygdom. Dermed er regionsrådets beslutning om at hjemtage en større del af ambulancedriften gennemført.

Vil styrke konkurrence og kvalitet

Region Midtjylland hjemtog allerede 1. december 2018 fire akutlægebiler. Det var dengang først skridt ind i regional drift af den akutte hjælp. Siden er samtlige 10 akutlægebiler og i alt 42 af regionens 70 ambulancer gradvist skiftet til regionale hænder. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) glæder sig over, at denne milepæl nu er nået.

- Regionsrådet besluttede for et par år siden, at regionen selv vil stå for driften af alle akutlægebiler og de fleste ambulancer. Det er nu gennemført og er gået helt efter planen. Jeg glæder mig over, at vi dermed bidrager til at sikre konkurrence og kvalitet på et marked, der ellers i mange år har været domineret af få spillere.

- Samtidig er ambitionen også at styrke kvaliteten i ambulancedriften med flere paramedicinere og mere efteruddannelse til ambulanceredderne, og det gælder for alle ambulancer uanset leverandør, siger Anders Kühnau, og understreger, at den akutte hjælp til regionens borgere fortsat vil være af samme høje kvalitet på tværs af regionen.

Fokus på uddannelse og arbejdsmiljø

Præhospitalet, som driver regionens akuthjælp, er optaget af at udvikle en fremtidssikret ambulancetjeneste med høj sundhedsfaglig kvalitet og et attraktivt arbejdsmiljø.

- Vi glæder os til at tage godt imod de mere end 200 nye medarbejdere, og håber de vil trives i de nye rammer. Vi tilbyder gode muligheder for efteruddannelse og arbejder målrettet på at ruste ambulanceberedskaberne til at levere den bedst mulige hjælp til borgerne, siger lægefaglig direktør Palle Juelsgaard, og præhospital direktør Henning Voss fortsætter:

- Et attraktivt arbejdsmiljø er samtidig væsentligt i forhold til både fastholdelse og rekruttering. Fra 1. december skruer vi desuden lidt op for antallet af elever. Det vil også være med til at imødegå den stigende aktivitet og efterspørgsel på ambulancepersonale, som Region Midtjylland i lighed med resten af landet oplever i øjeblikket, siger Henning Voss og afslutter:

- Hele Præhospitalet har lagt en kæmpe indsats i at få alt til at spille her op til den 1. december, og jeg glæder mig over, at vi nu er klar til at sende flere stærke ambulanceberedskaber ud for at hjælpe kritisk syge og akut tilskadekomne borgere.


Fakta
- om den akutte hjælp fra 1. december

· De 21 nye regionale ambulanceberedskaber fordeler sig med 10 i Horsens/Skanderborg-området og 11 i Randers/Djurslands-området

· Desuden bliver 5 sygetransportbiler regionale, heraf 2 i Horsens og 3 i Randers.

· Præhospitalet har tidligere hjemtaget alle ambulancer i Aarhus og Silkeborg-området samt enkelte ambulancer i henholdsvis Herning, Holstebro, Randers og Horsens.

· Samlet driver Præhospitalet i Region Midtjylland 42 ambulanceberedskaber og 10 akutlægebiler og har flere end 400 ambulancepersonaler ansat.

· Falck A/S driver 26 ambulanceberedskaber i den midt- og vestlige del af regionen (Holstebro, Herning og Viborg-områderne).

· Samsø Redningskorps driver 2 ambulanceberedskaber på Samsø.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.