1 års ubetinget fængsel

Østjyllandidag
Mandag 18. november 2019 kl. 17:00

1 års ubetinget fængsel
Foto: Østjyllands Politi


.
Rundt om fyrværkeriet var der viklet en seddel med trusler.

En 24-årig mand blev idømt et års ubetinget fængsel, mens to 21-årige mænd hver blev idømt ni måneders fængsel, hvoraf seks måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste.

Mændene blev dømt for en nat i juli at have kastet en sten gennem ruden til lejligheden, hvorefter de kastede et antændt stykke fyrværkeri ind i lejlighedens stue, hvilket medførte skader på træværk og indbo. To personer, der lå og sov i lejligheden, måtte flygte ud gennem et andet vindue. Retten lagde til grund, at de tiltalte forsøgte at forvolde ildebrand i lejligheden, og at der havde været fare for de to personers liv eller førlighed.

Videoovervågning afslørede gerningsmænd

Den 24-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet få dage efter episoden. Det lykkedes efterfølgende politiet at identificere de to 21-årige medgerningsmænd, bl.a. på baggrund af en videooptagelse af episoden og videoovervågninger fra området omkring den 24-åriges bopæl.

Under sagen kom det frem, at der meget vel kunne være opstået en kraftig brand, der ville have bragt de to personers i overhængende livsfare. Det kom også frem, at motivet for handlingen var, at den 23-årige beboer, der er professionel fodboldspiller, havde skiftet klub.

Ud over dommen for forsøg på brandstiftelse blev mændene også dømt for trusler mod den 23-årig beboer af lejligheden, idet de tiltalte havde klistret en seddel på fyrværkeriet med teksten: ”I Aarhus straffes forræder. Svin!!!! Judas”. Den 23-årige mand opholdt sig dog ikke i lejligheden på gerningstidspunktet.

I retten blev de tre mænd frifundet for forsætligt at have forvoldt nærliggende fare for de to personers liv eller førlighed.

Tilfreds anklager

Anklager i sagen Jacob Gents er tilfreds med rettens afgørelse:

”Et grundigt og effektivt stykke efterforskningsarbejde har ført til, at retten i dag har fundet de tre mænd skyldige i forsøg på brandstiftelse og trusler. Der er tale om en grov sag, hvor de dømte på forhånd havde planlagt at kaste antændt fyrværkeri ind i lejligheden, og det afspejler straffen også. Det har været en meget ubehagelig oplevelse for især de to personer, der lå og sov i lejligheden, så jeg er godt tilfreds med dommen i dag, ” siger anklageren.

De tre mænd nægtede sig alle skyldige i brandstiftelse og forsøg på brandstiftelse men erkendte at have kastet en røgbombe ind i lejligheden. Alle tre modtog dommen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.