Præsidentvalget i USA: Få indblik i kampen med Clement Kjersgaard

2. juli 2024
Præsidentvalget i USA: Få indblik i kampen med Clement Kjersgaard

Få Clement Kjersgaards analyse af det kommende præsidentvalg mellem Donald Trump og Joe Biden.

Verdenshistoriens mest magtfulde nation står over for endnu et skæbnesvangert præsidentvalg. Til efteråret 2024 skal amerikanerne vælge mellem 77-årige Donald Trump og 81-årige Joe Biden. Bliver USA ved med at være den supermagt, vi kender?

Få en dybdegående analyse af præsidentvalget og dets potentielle konsekvenser, når Clement Kjersgaard gæster Randers Bibliotek i sensommeren 2024.

“USA er et historisk splittet og polariseret land, og Washington befinder sig i noget, der ligner en tilstand af permanent kaos,” siger TV-vært, skribent og foredragsholder Clement Kjersgaard. Han fortsætter: “Men enhver, der har sagt, at USA’s tid er forbi, er indtil videre blevet modbevist. Samtidig viser USA’s problemer os noget om vores eget samfund, vi helst ikke vil forholde os til, og giver os et på mange måder skræmmende glimt af fremtiden.”

Clement Kjersgaard vil gæste Randers Bibliotek tirsdag d. 10. september 2024. Med sin enorme historiske viden vil han dække temaer som USA’s styrker og svagheder og diskutere, hvad der kan blive afgørende for valgresultatet. Der vil være god tid til spørgsmål og svar.

“Vi glæder os til at få besøg af Clement Kjersgaard, der også bruger sit overblik over den globale situation til at give et bud på, hvad det betyder for resten af verden – og os i Danmark – hvis USA faktisk lægger rollen som supermagt på hylden. På den måde er foredraget meget vedkommende for alle med interesse for samfund og politik,” siger Inger Nygaard Kaad, koordinator for Kultur og Formidling på Randers Bibliotek.

Clement Kjersgaard er uddannet på Universitetet i Oxford i Filosofi, Politik og Økonomi. I 2002 grundlagde han nyhedsmagasinet RÆSON, og siden 2004 har han lavet tv og radio for DR på et hav af programmer som Debatten, Deadline og en række programmer om USA og Storbritannien.

Foredraget foregår i Kulturhusets Sal ved Hovedbiblioteket, og det koster 150 kr. at deltage. Billetter kan bestilles på bibliotekets hjemmeside eller ved personligt fremmøde i den betjente åbningstid.

Er du nysgerrig på, hvad fremtiden bringer for USA og dermed også resten af verden? Så er dette foredrag noget, du ikke vil gå glip af!