Familie

Positive fællesskaber for anbragte børn: Børnehjælpsdagen gør en forskel

Med støtte fra Egmont Fonden arbejder Børnehjælpsdagen på at skabe stærkere fællesskaber for anbragte børn og unge. Fællesskaber, der kan være afgørende for deres trivsel og fremtid.

Positive fællesskaber for anbragte børn: Børnehjælpsdagen gør en forskel
Fællesskabstræf i ReePark (foto: Martin Dam Kristensen / Børnehjælpsdagen)
Af Rikke Lund 18. marts 2025

Fællesskaber skaber muligheder og livsglæde for anbragte børn

Børnehjælpsdagen arbejder på at skabe et stærkt fællesskab for anbragte børn og unge i Danmark. Med støtte fra Egmont Fonden bliver organisationen i stand til at styrke og udvide sine tilbud, der giver børnene en bedre fremtid gennem trygge fællesskaber. Denne støtte vil blandt andet muliggøre aktiviteter som sommertræf, julearrangementer og styrkedage, der både giver børnene sociale kompetencer og øger deres livskvalitet.

Klar til krise i Fårup – gratis kursus skal styrke borgernes beredskab

Læs også: Klar til krise i Fårup – gratis kursus skal styrke borgernes beredskab

Bæredygtige fællesskaber for anbragte børn og unge

Børnehjælpsdagens Fællesskabsprogram er designet til at sikre, at anbragte børn får mulighed for at være en del af et fællesskab, der giver dem tryghed og styrker deres trivsel. Programmet har som mål at nå ud til mere end 10.000 børn og unge i de kommende to år. Med den betydelige bevilling på 3.850.000 kr. fra Egmont Fonden får Børnehjælpsdagen muligheden for at skabe aktiviteter, der giver anbragte børn en positiv oplevelse og et sted, hvor de ikke bliver set ned på.

Jeg blev ungeambassadør i Børnehjælpsdagen, fordi jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at andre anbragte også oplever det, jeg fået,” fortæller Sara, tidligere anbragt og nu ungeambassadør i organisationen. Hun fremhæver vigtigheden af de positive fællesskaber og de unikke oplevelser, som Børnehjælpsdagen skaber.

Fællesskaber som fundament for trivsel

En af de største udfordringer, anbragte børn står overfor, er følelsen af ensomhed og mangel på fællesskab. I Danmark er hvert femte anbragte barn ofte ensomt, og mange har aldrig haft besøg af en ven eller været på besøg hos en. Ifølge den nyeste VIVE-rapport om trivsel blandt udsatte børn er det netop fællesskaber, der kan være en afgørende faktor for børns trivsel og livsmestring.

Børnehjælpsdagens arbejde fokuserer på at give børnene de rette rammer til at danne relationer og skabe varige venskaber. Ifølge Sofie Hugo, direktør i Børnehjælpsdagen, er målet at give børnene mulighed for at deltage i et fællesskab, der styrker dem. Programmet fokuserer på både sociale og personlige udvikling, hvilket giver børnene selvtillid og styrke til at indgå i fremtidige fællesskaber.

Langsigtet strategi for fællesskaber

Med bevillingen fra Egmont Fonden kan Børnehjælpsdagen nu bygge et langsigtet program, der gør det muligt for endnu flere børn at deltage i trygge fællesskaber på tværs af Danmark. Støtten gør det muligt at udvide og stabilisere de fællesskabende aktiviteter, så de kan møde den stigende efterspørgsel.

For Børnehjælpsdagen handler det om at skabe en bæredygtig model, der ikke kun giver børnene tryghed nu, men også hjælper dem med at udvikle sociale kompetencer, der kan være afgørende senere i livet. Organisationens langsigtede indsats har fokus på at give børnene værktøjer til at mestre livet og skabe et godt voksenliv.

Fællesskaber er afgørende for børns livskvalitet og fremtid. Med den øgede støtte kan Børnehjælpsdagen fortsætte deres arbejde og hjælpe endnu flere børn og unge med at få bedre forudsætninger for livet.

Halvdelen af kvinder går ned i tid efter første barn: Ny kortlægning afslører markant kønsforskel på arbejdsmarkedet

Læs også: Halvdelen af kvinder går ned i tid efter første barn: Ny kortlægning afslører markant kønsforskel på arbejdsmarkedet

Sci-Fi-Con 2025: En fantastisk weekend i Randers fyldt med fantasi, frieri, fødselsdag og fællesskab

Læs også: Sci-Fi-Con 2025: En fantastisk weekend i Randers fyldt med fantasi, frieri, fødselsdag og fællesskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev