Klik venligst
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til

Forside
Søndag 19. maj 2019 kl. 08:00

Politikerne lytter ikke, men sviner hinanden til

Ifølge en ny undersøgelse mener fire ud af fem, at dansk politik i dag går ud på at mistænkeliggøre og tilsvine hinanden.
.
Kvaliteten i den politiske debat er i frit fald, og nu opfordres politikerne til at lytte.

79 procent af danskerne mener, at dansk politik er blevet et slagsmål, der går ud på at mistænkeliggøre og svine hinanden til. Det viser en dugfrisk YouGov-undersøgelse. Undersøgelsen, der er lavet på vegne af HiFi Klubben, viser også, at 74 procent er uenige i, at politikerne er blevet bedre til at lytte til deres modstandere siden sidste folketingsvalg.

Ifølge Christian Kock, der er professor i retorik ved Københavns Universitet, er netop den manglende lytning en central årsag til, at kvaliteten af den politiske debat er i frit fald.

– Når en journalist eller en modpart stiller et spørgsmål, bliver der hverken lyttet til det eller svaret på det. Som regel bliver der snakket udenom ved at gentage de samme papegøjesætninger, hvorefter man går til modangreb med vildledende udsagn, der tillægger modstanderen værdier, de sjældent har.

Og det er blevet værre og værre. Politikerne bliver i stigende grad trænet i det, og det opfattes tilmed som politisk talent, der belønnes i partierne, forklarer Christian Kock.

Opfordring til politikerne

Med initiativet Welcome Listeners forsøger HiFi Klubben at sætte fokus på, at vi alle – borgere som politikere – bør lytte mere til hinanden. Og på baggrund af resultaterne af den nye YouGov-undersøgelse har lydspecialisten netop sendt en opfordring til Folketingets medlemmer om at lytte ordentligt til hinanden under valgkampen.

– Det er et problem, at næsten tre ud af fire danskere mener, at politikerne er blevet dårligere til at lytte til hinanden siden sidste folketingsvalg. Vi har alle sammen et ansvar for at lytte til hinanden, og som en aktør, der om nogen fokuserer på at lytte, ønsker vi at slå et slag for en bedre debatkultur og håber, at politikerne tager budskabet til sig, siger Christoffer Arensbach, CEO i HiFi Klubben.

Politikerne nedbryder troværdigheden i samlet flok

Mens lytning er på retræte, stormer politikerleden fremad, og ifølge Radius' troværdighedsanalyse er politikernes troværdighed sunket markant gennem det seneste årti. Retorikprofessoren er klar i spyttet om konsekvenserne af, at politikerne ikke lytter.

– Når de ikke lytter og ikke svarer på kritik, får debatten dårlig kvalitet, og i dag har vælgerne gennemskuet de tricks, der tidligere virkede. Politikerne har endnu ikke opdaget, at det støder vælgerne væk, og de gør simpelthen debatten indholdsløs og ubrugelig. De er blevet nogle skallesmækkende mimoser, der i samlet flok nedbryder politikerstandens troværdighed, når de forsøger at nedbryde hinandens troværdighed, siger Christian Kock.

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

På mandag udvides pantsystemet
På mandag udvides pantsystemet
Forside
Hold øje med pantmærket på juice, saft, most og smoothies.
Sol og slå søm på Tradium
Sol og slå søm på Tradium
Forside
Til taler og grillpølser, kunne en ny gruppe af elever på Tradiums erhvervsuddannelser, glæde sig over at have gennemført den indledende del af deres uddannelse.
Randers Flyveklub inviterede til Nabo Flyvning
Randers Flyveklub inviterede til Nabo Flyvning
Forside
Naboer er beboere i de omliggende landsbyer og gårde, og 160 interesserede fra Gimming, Lem, Mejlby m.m. havde taget imod tilbudet om at se sit hjem fra over og høre lidt om flyvningens glæder.
Gør bilen ferieklar
Gør bilen ferieklar
Forside
Tusindvis af danskere kører sydpå i sommerferien, hvor de varme temperaturer kan få de mindste stenslag til at udvikle sig til revner. Kom sikkert afsted med tre råd til en ferieklar bil.
Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top
Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top
Forside
Ny undersøgelse af tilfredsheden blandt de patienter, der får hjælp med akutlægehelikopter, viser, at de er yderst tilfredse og føler sig trygge i hænderne på helikoptermandskabet.
Flere dyrker have på altanen
Flere dyrker have på altanen
Forside
Kom i gang med ekspertens bedste råd.
Stadig flere danske grøntsager – især de økologiske
Stadig flere danske grøntsager – især de økologiske
Forside
Siden årtusindeskiftet er arealet, som bruges til dyrkning af grøntsager, vokset med ca. 30 pct. I alt 13.000 hektar blev brugt til grøntsagsdyrkning i 2018.
Dit kørekort – dit ansvar
Dit kørekort – dit ansvar
Forside
Nye billister har en højere úheldsrisiko end erfarne bilister.
Nordbyen samarbejder
Nordbyen samarbejder
Forside
Personalet definerer samarbejdet – ledelserne bakker det op!
De første studenter på Paderup Gymnasium
De første studenter på Paderup Gymnasium
Forside
Flaget gik til tops i fuldt solskin på Paderup Gymnasium mandag morgen, da de første otte studenter fik den hvide hue på kl. 9.00.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld