Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrer elever og lærere til test to gange om ugen

4. januar 2022
Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrer elever og lærere til test to gange om ugen

Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrer elever og lærere til test to gange om ugen

Af Carina Kondrup

I formiddags holdt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil pressemøde om rammerne for skolernes genåbning i morgen.

Ifølge regeringen og sundhedsmyndighederne er det forsvarligt at åbne skolerne igen og det gentog Pernille Rosenkrantz-Theil på pressemødet.

– Lad mig starte med at slå fast, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Ellers ville vi ikke gøre det, sagde hun.

Der vil være fokus på hygiejne og eleverne skal blive i de samme klasser.

Samtidig er der en opfordring til, at alle elever fra 1. klasse og op samt de ansatte på skolerne skal lade sig teste to gange om ugen.

Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrede også til, at forældre og deres børn bliver vaccineret.
– Det vigtigste værn mod corona er at blive vaccineret, så jeg vil gerne anbefale både børnene og deres forældre at takke ja til invitationen, sagde hun.

Der vil være en øget smitte blandt børn i den kommende måned ifølge vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst, som også deltog i pressemødet.

– Men det ændrer ikke ved, at det er forsvarligt at sende børnene i skole, sagde Helene Probst og understregede vigtigheden af, at børnene bliver vaccineret. Samtidig er det vigtigt, at forældre holder syge børn hjemme, og at børnene bliver hjemme, hvis de er nærkontakter til en coronasmittet.

De danske skoleelever er blevet undervist hjemme siden 15. december 2021.