Klik venligst
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

På vej mod bæredygtig hospitalsdrift

Forside
Tirsdag 21. maj 2019 kl. 13:00

På vej mod bæredygtig hospitalsdrift

Regionshospitalet Randers omstiller nu til bæredygtig drift. Læs mere her om hvordan de vil bære sig an.

Målet er at gavne miljø og sundhed, og med indsatsen sigter hospitalet efter at blive det første hospital i landet med svanemærkede afdelinger. Miljøarbejdet bidrager til Region Midtjyllands samlede ambition om mere bæredygtig drift på regionens hospitaler.

Afdelinger på hospitalet er i gang med at omstille til en grønnere drift ved bl.a. at skifte produkter ud med miljørigtige produkter og reducere brugen af plastik. Dermed er hospitalet med til at sikre Region Midtjyllands ambition om at drive sundhedsvæsnet så bæredygtigt som muligt.

- I regionsrådet er vi enige om at være ambitiøse i den grønne omstilling, og det gælder selvfølgelig også i forhold til driften af vores hospitaler. Her skal vi arbejde for at gøre driften smartere og mere bæredygtig, og det kræver, at vi lærer af hinanden på tværs af hospitaler og matrikler, siger Jørgen Nørby (V), der er formand for regionrådets udvalg for regional udvikling, hvor arbejdet med bæredygtighed og grøn omstilling er forankret.

Går forrest med miljøforbedring

Regionen arbejder lige nu på en ny strategi for bæredygtighed, som ventes færdig i løbet af 2019. I den forbindelse er et arbejde i gang med at samle gode erfaringer med bæredygtighed fra hospitalerne. Flere hospitaler arbejder med bæredygtige projekter, men Regionshospitalet Randers er det første hospital i regionen, der arbejder systematiseret med en omstilling til bæredygtig hospitalsdrift.

- Ambitionen er at drive hospitalet så bæredygtigt som muligt og opnå afdelinger, der har det certificerede miljømærke Svanemærket. I første omgang forbedrer vi miljøarbejdet i Serviceafdelingen for at opnå Svanemærket her. Lykkes det, vil vi gå videre med at svanemærke Patientkøkkenet og vores administrative kontorer, forklarer Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Serviceafdelingen går efter Svanemærket

- Svanemærket er et effektivt værktøj, der hjælper os med at prioritere de rigtige miljøspørgsmål. Vi gennemgår vores rengøringsmidler for at se, hvor stor en andel der er miljøcertificerede. Vi ser på vores vask af linned og klude, og så reducerer vi plastik, hvor vi kan. Vi har fx i 2018 brugt 920.000 plastikposer i Randers og Grenaa. Det er mange, og vi arbejder nu på at reducere i antallet. Det sker i samråd med det sundhedsfaglige personale, der bruger poserne i deres arbejde, siger Dorte Baarup, servicechef, der samtidig tilføjer:

- Vi er den første Serviceafdeling på et hospital i Norden, der arbejder med Svanemærket. Der er en stor begejstring og opbakning fra personalet i arbejdet. Det er jeg virkelig stolt over.

Medarbejdere tænker grønt

Miljøarbejdet i Serviceafdelingen medfører en naturlig kædereaktion til andre afdelinger på hospitalet, der også forbereder sig til bæredygtig drift. Medarbejdere arbejder allerede på at ændre vaner og afprøve bæredygtige arbejdsgange fx har personalet i nogle afdelinger fjernet engangsservice i personalerum, mens andre arbejder på at minimere affaldsmængden ved at se på forbruget.

- Vi ser på vores vaner, og ændrer løbende, hvor vi kan i forhold til at gavne miljøet og samtidig sikre høj kvalitet i patientbehandlingen. Vi forbedrer vores affaldssortering og vurderer, hvor det er muligt at genanvende materialer i stedet for at smide væk. Med omstillingen forventer vi også, at vi på sigt kan spare penge, hvilket vil bidrage betydeligt til en bæredygtig økonomi for hospitalet, siger Jonas Dahl.Kommentarer til artiklen:
Betyder det så,at nan ikke skal vente 7 timer på skadestuen for udredning,som det skete for mig eller 7,5 time for at få 2 plastre på,som det skete for mit barnebarn?Ja,jeg hører jo nok aldrig noget
Keld Hüttel, 21-05-2019 15:02:54

De sidste 2 måneder har jeg været indlagt 5 gange med infektioner i forbindelse med min cancer. Hver gang jeg har fået udleveret nogen form for medicin, så er det blevet udleveret i et plastikbæger som efterfølgende skal destrueres. for mit vedkommende har det drejet sig om ca 7 bægere om dagen. Her må der kunne udtænkes en mere fornuftig løsning.
Pia Nyholm, 21-05-2019 14:18:35

Det lyder vældig forkromet, men kunne den gode Jørn Nørby ikke lige fortælle hvad det er for nogle matrikler, han vil lære på tværs af?
Ole Rohde Andersen , 21-05-2019 13:50:11


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC
11-årig hjælper Louise Høgh med første spadestik i HIKC
Forside
Den 11-årige fodboldspiller i Hornbæk Sportsforening, Sebastian Fischer Mortensen, blev kaldt til hjælp, da der skulle være første spadestik på om-
Forældre forsømmer snakken om børnenes liv på nettet
Forældre forsømmer snakken om børnenes liv på nettet
Forside
To ud af tre forældre er meget enige i, at de har et ansvar for at lære deres børn om et godt onlineliv.
Overvægtige danskere har overvægtige hunde, viser ny forskning
Overvægtige danskere har overvægtige hunde, viser ny forskning
Forside
Et nyt studie fra Københavns Universitet viser, at forekomsten af overvægtige hunde er markant større hos overvægtige end hos slanke ejere.
Mand identificeret
Mand identificeret
Forside
Østjyllands Politi sendte tirsdag eftermiddag billeder ud af en mand, som
Ni ud af ti unge har oplevet at blive presset til at drikke
Ni ud af ti unge har oplevet at blive presset til at drikke
Forside
Når det kommer til alkohol, er det ikke altid nok at sige "nej tak", hvis man ikke har lyst til mere.
Bilka fejrer Dyrenes Dag
Bilka fejrer Dyrenes Dag
Forside
Tag familien under armen og besøg den lokale Bilka, når Bilka fejrer Dyrenes Dag fra den 27. september til den 6. oktober. Der er masser af præmier på spil til både hunde og katte.
Kære minister: Prioritér flere midler til lokaludvikling
Kære minister: Prioritér flere midler til lokaludvikling
Forside
Vil regeringen sikre vækst og udvikling i hele landet, bør den bremse den
Lokalt hørecenter markerer fødselsdag med opråb
Lokalt hørecenter markerer fødselsdag med opråb
Forside
Der er over 13.000 borgere, der er ramt af høretab i Randers Kommune, men under halvdelen får behandling for lidelsen.
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Forside
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag, og inviterer derfor til et brag af en fødselsdagsfest med kaffe, kage og 50% på alt i hele butikken.
Red regnskoven med Randers Regnskov og Panorama Travel
Red regnskoven med Randers Regnskov og Panorama Travel
Forside
Randers Regnskov og det fynske rejsebureau Panorama Travel har indgået et samarbejde, der skal beskytte den truede regnskov i Bigai i Ecuador.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld