Del på Facebook   Print siden

Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning

Forside
Fredag 25. oktober 2019 kl. 19:00

Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning

Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.

Fra d. 09. november 2019 til d. 22. december udstiller billedkunstner Birgit Kirke i Galleri Aadalen. Der er fernisering lørdag d. 09. november kl. 13 – 16, hvor kunstneren selv er tilstede og vil fortælle om sin tilgang til kunsten – det bliver spændende og en rigtig god oplevelse.

Birgit Kirke tilhører den yngre generation af færøske kunstnere. Hun kommer fra Tórshavn på Færøerne. I dag bor Birgit i Herning, hvor hun også har haft sit atelier i mange år.

Birgit Kirkes kunstneriske praksis omfatter maleri, grafik, tegning og skulptur. Hun er optaget af dramaet mellem det abstrakte og det genkendelige, og det er ofte i naturen at inspirationen til værker findes.

Opvæksten på Færøerne, det barske klima og det omskiftelige vejr, har sat dybe spor og givet hende, noget som hun har svært ved at forklare med ord - det afspejler sig ganske enkelt i hendes værker. Motiverne befinder sig et sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor landskaber, små bygder, fjeld, klipper, skyer, hav og horisont anes, forsvinder, smelter sammen og ses igen.

Det er ikke en produktionsform, hvor Birgit Kirke skal lave ”pæne” værker. For Birgit handler det om at omsætte og udtrykke sine idéer.

Der er et unikt samspil mellem Birgit Kirke og hendes motivverden. Hun bygger sit motiv op stykke for stykke og opnår i arbejdet med maleriet, en høj grad af sanselighed og stoflighed. Hendes billeder er ikke som en afsluttet historie, men som en fortsættelse – en grænseløs udstrækning i et dynamisk flow. Det er øjebliksbilleder. Det er sådan, det føles at være på Færøerne: ruskende, usentimentalt, opfriskende, livgivende.

Storbymennesker kender ikke rigtig til det. Kan ikke kende til det. Det at leve et sted helt tæt på elementerne. Været omgivet af dem, være en del af dem, være prisgivet dem. Har man bare én gang været på Færøerne, kommer følelsen med det samme. Følelsen af at være på nogle klippeøer midt ude i Atlanterhavet. På én gang både ufatteligt småt og majestætisk stort. Barskt og nådeløst, når stormen fejer hen over bygderne, som er faretruende små i forhold til klipperne og landskabet. Smukt, åndeløst smukt, når forårs- og sommersolen bryder igennem skydækket og får myriader af blomster til at eksplodere i gult, rødt, blåt og hvidt.Det er dette, Birgit Kirke viser i sine billeder. På det seneste med en grad af abstraktion, der er større end hidtil set. Man noterer sig de kubisk formede huse, som af og til kan forekomme, men de er forskudt til billedhjørnerne eller er halvvejs dækkede af fejende horisontale penselstrøg og vertikale sorte bjælker. Vinden og havets bølger skildres ved de horisontale penselstrøg, mens klipperne markeres af de kraftfulde lodrette sorte strøg.

Birgit Kirkes skulpturer understreger flot sagnet om den Færøske Sælkvinde og komplimenterer også hendes smukke ekspressive malerier. De to udtryk går virkelig godt i spænd med hinanden. Med skulpturerne viser Birgit Kirke endnu et felt, hvor hun fremtræder bevidst og selvsikkert

Galleri Aadalen har i forbindelse med ferniseringen åbent lørdag d. 09. november og søndag d. 10. november 2019, begge dage fra kl. 13.00 til 16.00.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Få fuldt udbytte af havens grønne glæder
Forside
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Orkla planlægger at tilbagekalde alle HUSK produkter i samarbejde med myndighederne
Forside
Dødsfald
Dødsfald
Randers
Så stoppede festen
Så stoppede festen
Forside
Lug, beskær og plant i efteråret
Lug, beskær og plant i efteråret
Forside
Lager/Produktionslokaler udlejes
Lager/Produktionslokaler udlejes
Forside
Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder