Øster Bjerregrav: en by i Randers kommune

18. november 2020
Øster Bjerregrav: en by i Randers kommune

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn

.
Øster Bjerregrav er med sine blot 1.000 indbyggere en hyggelig lille satellitby, der befinder sig nordvest for Randers. Den unikke placering blot 8 km fra Randers centrum giver dig natur og ro for alle pengene, alt imens storbyens liv stadig er inden for rækkevidde. Derudover ligger det store motorvejsnet E45 5 km. fra byen, og det er derfor nemt at komme rundt i hele landet – fx hvis du skal pendle pga. dit arbejde.

Faktisk var Øster Bjerregrav i 2017 nomineret til Årets Landsby i Østjylland sammen med én anden landsby. Der er derfor god grund til at kaste et ekstra blik på den skønne by, der har masser at byde på.

En by med plads til det hele
Selvom Øster Bjerregrav er en lille provinsby, har den faktisk alt det nødvendige inden for kort afstand. Overvejer du at flytte til byen sammen med din familie, kan du glæde dig over, at byen rummer hele 2 dagplejer, 1 børnehus med integreret vuggestue og børnehave samt den lokale folkeskole Bjerregrav Skole med plads til 162 elever.

Inde i byen finder du den lokale købmand, hvor du kan finde alle de nødvendige varer og samtidig få dig en god sludder om stort og småt. Derudover er der både pizzeria, benzintank, sportsbutik og en række virksomheder og håndværkere, der har adresse her i byen.

Ønsker du at holde stor fest for familien eller vennerne, kan du gøre brug af byens store forsamlingshus, som tilbage i 2015-2016 har gennemgået en større renovering og altså nu står knivskarp.

Er du livsnyder, og trives du med at være ude i det fri, så vil du helt sikkert trives med de flotte naturområder, der kendetegner byen. Selve byen er placeret ret højt i landskabet, og nedenfor byen finder du Fussing Sø og Fussingø slot, der egner sig helt perfekt til en spadseretur. Derudover kan du gå på opdagelse i Bjerregrav Mose, der er et sandt fugleparadis med masser af yngle- og trækfugle i området.

Sammenhold og beboerinitiativer er byens DNA
I den lille by forstår man virkelig at holde sammen, og byen vrimler med positive og livsbekræftende historier på, hvordan man i fællesskab kan føre projekter ud i livet. Et af eksemplerne på dette er Øster Bjerregrav Aktivitetspark, der er blevet iværksat på baggrund af et initiativ fra to frivillige. Byens borgere har i fællesskab doneret penge og frivillig arbejdskraft for at give projektet vinger, og i dag står det klar til brug for børn og barnlige sjæle i alle aldre. Parken indeholder både skaterpark, multibane, legeplads og et madpakkehus og drives og vedligeholdes af frivillige. Du kan vælge at bidrage til projektet med et beløb på 100 kr. årligt, der går til at sikre en god vedligeholdelse af området.

Derudover er den lokale købmand en vigtig livsnerve for byen og et socialt samlingspunkt, da butikken bl.a. står for sponsorater til det lokale foreningsliv, salg af biletter til arrangementer, revyer og meget andet.

Øster Bjerregrav er derfor helt klart en by, der bør opleves!