Del på Facebook   Print siden

Nyt fra børnene i Jennumparken

Randers
Fredag 16. april 2021 kl. 10:00

Nyt fra børnene i Jennumparken
Børnene fra Jennumparkens Fritidshjem målte deres indsamlede plastaffald ved en event den 15. april på fritidshjemmet. Det indsamlede plast skal bruges til at købe nye designstole til fritidshjemmet.


.
Nyt affaldsprojekt: Børn bidrager med affald hjemmefra til nye designstole i deres institutioner.

Torsdag den 15. april havde børnene i Jennumparkens Fritidshjem travlt med at måle hvor mange meter plastikdåser og plastikflasker, de havde samlet sammen derhjemme siden påske.

Fritidshjemmet er nemlig med i et nyt affaldsprojekt MyTrash.

Projektet går ud på, at børn indsamler hård plast, som designmøbel-virksomheden HOUE omdanner til designerstole, som institutionerne kan købe. Alle institutioner i Randers Kommune er inviteret til at deltage i affaldsprojektet.

Børnene fra Fritidshjemmet Jennumparken har længe haft travlt med at samle plastik hjemme i skraldespandene under køkkenvasken. De troppede derfor op med poser fyldt med plastik ved en event på fritidshjemmet den 15. april, hvor de målte deres plastik. Det samlede resultat blev på hele 206 meter plast. Det flotte resultat glæder Birgitte Kaas Sørensen, leder af fritidshjemmet:

"Det er fantastisk at mærke børnenes begejstring og interesse for projektet. Jeg er overrasket over, hvor meget plast, de har nået at samle på forholdsvis kort tid," fortæller Birgitte Kaas Sørensen og fortsætter:

"Vi er et fritidshjem, der arbejder med verdensmålene i alle sammenhænge. Derfor er det oplagt at være med i projektet. Det giver børnene mulighed for at handle og gøre en forskel hjemme hos sig selv og samtidig bære projektet videre på fritidshjemmet, hvor vi fortsætter med at samle plastik ind til nye designstole."

Når børnene afleverer plastik, får de et klistermærke som bevis på, at de har ydet et væsentligt bidrag til indkøb af nye stole til fritidshjemmet. Stuerne på institutionen konkurrerer indbydes om at blive den stue, der har samlet mest hård plast.

Børn skubber til forældres bevidsthed om affald

Alle institutioner i Randers Kommune er inviteret til at deltage i MyTrash. Designvirksomheden HOUE håber, at mange institutioner vil deltage i projektet:

"Randers Kommune er langt fremme i deres arbejde med sortering af affald, og kommunen har stor fokus på bæredygtighed og genanvendelse. Derfor er det naturligt at starte dette projekt op sammen med institutionerne i Randers Kommune," siger Anette Kvorning fra designvirksomheden HOUE.

Virksomheden har ambitioner om at flytte næste generations bevidsthed om affald med projektet:

"Vores mål med projektet er at skabe en øget bevidsthed om affald. Det skal resultere i, at vi hver især lærer at tage ansvar for vores eget affald. Det er derfor oplagt at starte med børnene, der jo er med til at skubbe til deres forældres bevidsthed om affald." siger Anette Kvorning fra designmøbelvirksomheden HOUE.

Fakta

Institutioner i Randers Kommune er inviteret til at deltage i affaldsprojektet MyTrash. Indsamlingsperioden løber fra uge 15 til uge 26. Der er præmier til den institution, der samler mest plast.

Enkeltpersoner kan også være med i projektet.

Vil du vide mere om projektet, kan du skrive til virksomheden på mail: MyTrash@houe.com
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Randers

Sejren er vor
Sejren er vor
Randers FC
Uddeling af årets sportspriser
Uddeling af årets sportspriser
Randers
VENSTRE KLAR MED 26 KANDIDATER TIL BYRÅDSVALGET
VENSTRE KLAR MED 26 KANDIDATER TIL BYRÅDSVALGET
Randers
Nye studenter fra Tradium er klar på mere uddannelse
Nye studenter fra Tradium er klar på mere uddannelse
Tradium Randers
Fra ymerbæger til skraldespand
Fra ymerbæger til skraldespand
Randers Kommune
Politik der skal sikre lige muligheder
Politik der skal sikre lige muligheder
Randers Kommune
Tour de Kids
Tour de Kids
Randers
MV Plast levere 17.000 beholdere til Randers Kommune
MV Plast levere 17.000 beholdere til Randers Kommune
Randers
Salling Fondene støtter med kr. 5 mio.
Salling Fondene støtter med kr. 5 mio.
Værket
2nd TOY DAY Børneloppemarked
2nd TOY DAY Børneloppemarked
McDonalds Paderup og Randers Storcenter
Tilbudsaviser og magasiner m.m:


Regionale nyheder