Erhverv
Nye tiltag mod butikstyverier: Hvad betyder det for Randers?
På et møde med justitsminister Peter Hummelgaard præsenterede De Samvirkende Købmænd (DSK) en fempunktsplan med i alt 16 konkrete forslag – herunder fem nålestik mod butikstyverierne, der tilsammen skal vende udviklingen.
Den foreslåede lovgivning vil blandt andet hæve bødestraffen for butikstyveri og hæleri. Herudover skal bødeniveauerne altid overstige værdien af det stjålne, hvilket skal afskrække potentielle tyve. Disse tiltag kan have stor betydning for lokale butikker i Randers, hvor flere har oplevet en stigning i butikstyverier de senere år.
En vigtig del af planen er at forbedre mulighederne for informationsdeling. DSK ønsker, at butikker skal kunne dele billeder og information om butikstyve internt, og at ansigtsgenkendelsesteknologi skal kunne bruges til at overvåge kendte butikstyve. Dette er især relevant for lokale købmænd, der ofte står alene med at håndtere tyverier.
En international indsats
En stor del af butikstyvene i Danmark er udenlandske statsborgere. Derfor ønsker DSK en mere koordineret indsats på tværs af grænser. For Randers betyder dette, at lokale myndigheder måske vil få nye værktøjer og samarbejdspartnere i kampen mod de organiserede tyvebander.
En anden central del af planen er oprettelsen af en ‘kriminalitetsfond’. Denne fond skal sikre, at en del af bøderne fra butikstyveri udbetales direkte som kompensation til de ramte butikker. For mange lokale købmænd kan dette være en økonomisk lettelse og en hjælp til at dække nogle af de tab, de oplever på grund af tyverier.
Håb om forbedringer
Mens DSK og justitsministeren er enige om nødvendigheden af disse tiltag, er det kun fremtiden, der vil vise, om de vil være tilstrækkelige til at bremse tyveribølgen. Men med de nye lovforslag håber Randers’ købmænd, at de endelig vil få den støtte og sikkerhed, de har brug for i hverdagen.
LÆS OGSÅ: Ny konference i Randers sætter fokus på vækstledelse i virksomheder