Del på Facebook   Print siden

Nye alvorlige anklager mod Verdo Vand A/S

Debat
Mandag 27. januar 2020 kl. 07:00

Nye alvorlige anklager mod Verdo Vand A/S

Af Asger Brorsen, Havndal & Bo Vestergaard Hansen, Romalt.

Det er velbeskrevet i medierne, at der i øjeblikket løber en større strid mellem Verdo Vand A/S og Randers Kommune. Striden handler om misligholdelse af en aftale om tilbagebetaling af ulovligt opkrævede midler. Verdo blev i 2015 beordret til at sende ca. 22 mio netto retur til vandforbrugerne. Denne tilbagebetaling skyldtes, at Verdo Vand blev taget i en række ulovligheder begået 2000-2014; men Verdo fik ikke desto mindre 10 år til tilbagebetalingen – rentefrit.

Vi kan nu afsløre efter grundige undersøgelser, at denne sag synes langt, langt større, end nogen hidtil har kendt. Vi har forleden informeret Byrådet og Forvaltningen i Randers Kommune om, at vi på ingen måde kan få tallene til at stemme i aftalen fra 2015.

Verdo Vand har ifølge tal fra egne regnskaber og Randers Kommunes Forvaltning i perioden 2000-2014 opkrævet op mod ca. 45 mio i ulovlig forretning af indskudskapital og ca. 30 mio i formodede ulovlige renter til moderselskab/associerede selskaber. Altså et beløb på ca. 75 mio alene for disse to forhold. Hertil kommer, at Verdo A/S i 2008 ulovligt udtog 112 mio i udbytte fra vandselskabet. Dette beløb blev med aftalen i 2015 sendt tilbage til forbrugernes konto i Verdo Vand – rentefrit. En normal forrentning af et så stort beløb ville ellers løbe op i 40-60 mio. Hvordan denne sag kunne ende i en tilbagebetaling på kun 22 mio, synes ingen at kunne forklare.

Af aktindsigt fra Randers Kommune fremgår det, af kommentarer til et brev stilet til tidligere borgmester og kommunaldirektør, at sidstnævnte besluttede at ”skære sagen til” – tilsyneladende for at Verdo kunne slippe billigst muligt. Tidl. Kommunaldirektør Hans Nicolaisen bruger endog den usædvanlige ordvending: ”Jeg ser gerne, at vi gør os umage for at springe over, hvor gærdet er lavest”. Såvel Økonomiudvalg som Byrådet synes ikke at være blevet informeret.

En sag som ovenstående hører ikke hjemme i et retssamfund. Randers borgerne er igen, igen blevet snydt for et større millionbeløb.

Vi har derfor d.d. sendt sagen til Politiets afdeling for økonomisk kriminalitet og til Forsyningssekretariatet (Tilsynsmyndighed for vand). Vi har bedt myndighederne vurdere de præcise beløb, og hvorvidt en ny tilbagebetaling skal igangsættes. Ligeledes må vi stille spørgsmål ved hele lovligheden af aftalen fra 2015.
Kommentarer til artiklen:
Personligt mener jeg, at bestyrelsesmedlemmer der har siddet i perioden med ulovligheder bør smides ud øjeblikkeligt - og så bør en ny bestyrelse sætte gang i en undersøgelse af, om de tidligere bestyrelsesmedlemmer kan gøres personligt ansvarlige.
Der er jo ingen formildende omstændigheder - bestyrelsen og ledelsen har snydt borgere, kommunen og virksomheder for millioner.
Kalle Nielsen, 29-01-2020 21:03:23

Ja hvad med os der boede i Randers i det tidsrum, hvorfor skal vi ikke have pengene ? Det er jo ikke dem i mit hus i dag dr skal have de penge jeg har betalt. ?? Sikke noget svineri.
Susanne Holst, 27-01-2020 17:45:48

Jeg er i samme båd som Daniel Jørgensen. Køberne af mit hus får nu nedsættelse i betalingen af varmeregningen med mine penge, men jeg mener stadig at have pengene tilgode. Man kan ikke ved at betale til andre indfri gælden til mig. Jeg håber, at der er noget i gang.
Kurt Krag
Kurt Krag, 27-01-2020 10:20:19

Jeg er en af dem som har boet i Randers i den periode, hvor Verdos ulovligheder foregik. Vi flyttede dog ud i 2018. Min forståelse er så, at Verdo pga. "omfanget i administrationen" IKKE vil betale det beløb de skylder os tilbage til os, men betaler det tilbage til adressen. Nu bor vi der ikke mere og da de åbenbart har fået grønt lys for det at gøre som overstående, ser vi ikke skyggen af de penge Verdo skylder os.

Hvordan kan sådan noget overhovedet være hverken lovligt eller lade sig gøre at aftale ?! Jeg har da aldrig nogensinde set noget lignende, hvor man ellers har brugt sådan en aftale. Det svarer jo til at det man skylder i skat, eller et andet lån følger adressen og ikke personen!
Daniel Jørgensen, 27-01-2020 08:50:02

Tak til Asger og Bo. Keep diging.

Som Carl Henrik Rørbeck siger: "Det er plumråddent".

Peter Madsen, 27-01-2020 08:15:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Vand, vand og atter vand..
Vand, vand og atter vand..
Debat
Endelig penge til børnene
Endelig penge til børnene
Debat
Vi giver Randers Kommune bedre normeringer
Vi giver Randers Kommune bedre normeringer
Debat
Ønsker bedre indeklima i daginstitutioner
Ønsker bedre indeklima i daginstitutioner
Debat
100 millioner kroner til folkeskolerne; glimrende!
100 millioner kroner til folkeskolerne; glimrende!
Debat
Generalprøve på ”Byen til Vandet”
Generalprøve på ”Byen til Vandet”
Debat
Den sunde fornuft efterlyses
Den sunde fornuft efterlyses
Debat
Er det Byrådet eller investorerne, der bestemmer byens udseende?
Er det Byrådet eller investorerne, der bestemmer byens udseende?
Debat
Proteinindholdet styrer sojaimporten
Proteinindholdet styrer sojaimporten
Debat
Inddrag landbruget i klimaforhandlinger
Inddrag landbruget i klimaforhandlinger
Debat


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev