Alarm 112
Ny undersøgelse: Stor tillid til politiet og tryghed blandt borgerne i Østjylland
Et stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig generelt trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er fortsat meget høj. Det viser den årlige trygheds- og tillidsundersøgelse for 2023, som Justitsministeriet netop har udgivet.
Mandag morgen offentliggjorde Justitsministeriet den årlige tryghedsundersøgelse, der afdækker borgernes tryghed i det danske samfund og måler tilliden til politiet og igen i 2023 er langt de fleste borgere i Østjylland trygge og har tillid til politiet.
Hele 87 procent af borgerne angiver således i den seneste trygheds- og tillidsundersøgelse, at de grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag, mens 86 procent siger, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de får brug for det.
I Østjyllands Politi er vi naturligvis glade for, at der fortsat er høj tillid til os fra borgerne, og at borgerne i vores syv kommuner i overvejende grad føler sig trygge i deres nabolag. Det bekræfter også det billede, vi har af, at Østjylland generelt er et trygt sted at bo, siger politidirektør i Østjyllands Politi Kirsten Dyrman.
Hun tilføjer:
Når vores medarbejdere hver dag går dedikerede på arbejde, er det for at yde den bedst mulige service for borgerne i Østjylland, og derfor kan vi også være stolte af, at der i den seneste undersøgelse fortsat er stor tillid til os og tryghed hos borgerne i vores politikreds.
Mindre forskellige rundt om i kredsen
Fælles for de syv østjyske kommuner er, at borgerne i dem alle generelt føler sig trygge, men der er dog lokale forskelle på, hvor stor trygheden er i de forskellige dele af Østjylland.
På Samsø er gennemsnittet et stykke over landsgennemsnittet, hvilket også gør sig gældende for trygheden i eksempelvis Syddjurs, Favrskov og Odder Kommune. Randers og Norddjurs Kommune ligger også over landsgennemsnittet.
I Aarhus Kommune ligger trygheden en smule under landsgennemsnittet, hvilket delvist ifølge tryghedsundersøgelsen skyldes de særligt udsatte boligområder Bispehaven, Herredsvand og Gellerup/Toveshøjparken, hvor trygheden ligger et stykke under gennemsnittet i resten af politikredsen. Disse boligområder er i undersøgelsen betegnet som SUB-områder, hvor trygheden er målt særskilt.
Vi er opmærksomme på, at borgerne i de socialt udsatte boligområder i det vestlige Aarhus generelt svarer, at de føler sig mindre trygge end borgerne i politikredsens øvrige nabolag, og det er selvfølgelig et område, som særligt vores lokale politi i Aarhus Vest har fokus på. Vores lokale betjente yder dagligt en stor indsats for at øge trygheden i den vestlige del af politikredsen med både et stort forebyggende arbejde og en hårdt kurs over for de kriminelle, som er med til at skabe utryghed i boligområderne, siger politidirektør i Østjyllands Politi Kirsten Dyrman.
Du kan læse hele undersøgelsen her.
Om Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse 2023:
Tryghedsundersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse, som er udarbejdet på baggrund af svar fra 29.007 personer.
Undersøgelsen er en videreførelse af politiets tryghedsundersøgelse, som Rigspolitiet gennemførte syv gange i perioden fra 2013 til 2019, og som Justitsministeriet har gennemført siden 2021.