Nu mere sikker cykeltur

7. maj 2018
Nu mere sikker cykeltur

Det er særligt, hvor cyklisternes og bilisternes veje krydser hinanden, at der er risiko for, at de støder sammen. Kryds er nemlig det sted i trafikken, hvor cyklister har størst risiko for at komme alvorligt til skade. 81 cyklister bleev dræbt og 1744 alvorligt kvæstet fra 2012 til 2016, men tallet er sandsynligvis meget større, da der er et stort antal cyklistulykker, som ikke bliver anmeldt til politiet.

Derfor deltager Randers Kommune nu i den nye landsdækkende kampagne “Brug 2 sek. mere.” Det skal sætte fokus på problemet og bidrage til at gøre kryds mere sikre for cyklisterne i kommunen.

“Cyklister er udsatte i trafikken. Det kan vi desværre aflæse på ulykkesstatistikken. Derfor ser jeg frem til den nye kampagne, der skal skærpe både bilisters og cyklisters opmærksomhed, så vi forhåbentlig kan nedbringe antallet af cyklistulykker, “siger Frank Nørgaard (DF), formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

“Vi opfordrer i den nye kampagne både cyklister og bilister til at bruge lidt længere tid på at kigge sig for, inden de kører igennem et kryds. Det er i alles interesse, og det er et fælles ansvar, at vi kommer sikkert frem i trafikken,” siger Michelle Laviolette, seniorrådgiver i Rådet for Sikker Trafik.

De fleste alvorlige krydsulykker sker, når en bil skal svinge og overser en cyklist, der skal lige ud.

Gode råd til cyklisterne
* Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje. Vær særligt opmærksom på højresvingende biler bagfra og venstresvingende biler forfra.

Gode råd til bilisterne
* Brug 2 sekunder mere på at orientere dig grundigt i kryds og ved sideveje. Vær særligt opmærksom på cyklister, når du skal svinge til højre eller venstre. Sænk farten.

* 188 cyklister blev dræbt eller blev alvorligt kvæstet i Østjylland mellem 2012 og 2016.

* Læs om kampagnen – klik her.

* Giv RANDERSiDAG en ‘synes godt om’ på Facebook – klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

https://www.sikkertrafik.dk/kampagner/brug-2-sek-mere