Nyheder
Netværk skal skabe vækst
“Netværk er blevet uundværlig del af den sparring og coaching, der skal til for at udvikle en moderne virksomhed.” Ordene kommer fra Lene Skovsgaard Sørensen, der er konsulent hos virksomheden Team 2. Hun har netop hjulpet Randers Kommune med at få etableret to virksomhedsnetværk på landet. Dermed er Randers Kommune ikke alene en af de […]
“Netværk er blevet uundværlig del af den sparring og coaching, der skal til for at udvikle en moderne virksomhed.”
Ordene kommer fra Lene Skovsgaard Sørensen, der er konsulent hos virksomheden Team 2. Hun har netop hjulpet Randers Kommune med at få etableret to virksomhedsnetværk på landet. Dermed er Randers Kommune ikke alene en af de danske kommuner, der via de såkaldte
LAG-midler har den største årlige pulje til at skabe udvikling på landet. Nu går kommunen også forrest for at skabe netværk for erhvervslivet i landdistrikterne.
“Det er et utroligt vigtigt skridt, der kan være med til at gøre det mere attraktivt at drive en virksomhed på landet”, siger Lene Skovsgaard Sørensen.
Hun fortæller, at mange af de nye virksomheder, der blomstrer op i danske landdistrikter, tit føler sig oversete.
“Der er simpelthen ikke det samme fokus på virksomhederne i landdistrikterne, som der er på virksomhederne i byen. Det gør det svært for landdistrikternes virksomheder, når de vil udvikle sig”, siger Lene Skovsgaard Sørensen.
Landdistrikterne er vigtige
Formålet med de nye erhvervsnetværk er at få sat fokus på mulighederne for at drive erhverv på landet. Tomme landbrugsejendomme skal benyttes og både nye og eksisterende virksomheder, skal have muligheden for at udvikle sig.
“Når vi som kommune skal tænke på at skabe gode rammer for erhvervslivet, må vi ikke glemme landdistrikterne. Her har vi nogle særlige udfordringer med både at fastholde og få udviklet virksomhedernes muligheder”, siger kommunens Erhvervs- og Udviklingschef, Kim Kofod Hansen.
Frem mod foråret vil foreløbig 15 virksomheder indgå i de to nye erhvervsnetværk. Disse netværks fornemmeste opgave bliver at tænke tanker og samle erfaringer til, hvordan den landlige erhvervsudvikling kan nytænkes.
Væk fra isolationen
I 10 år har Uffe Høgh drevet virksomheden B-free I Tørring nordøst for Randers. Virksomheden sælger insektnet og pollenfiltre til monteringen i vinduespartier. Uffe Høgh har sagt ja til at deltage i det ene erhvervsnetværk.
“Jeg forventer først og fremmest at få nogle gode input til min egen virksomhed, men også at give nogle gode ideer videre til andre. Os virksomheder på landet er mere isolerede, end dem der ligger inde i byen. De har nemmere ved at finde sparringspartnere, fordi de er
tættere på hinanden. Her på landet har virksomhederne ikke den store kontakt med hinanden. Netværket her er en god mulighed for at få os ud af vores egne cirkler”, siger han.
Uffe Høgh ser muligheden for, at de nye netværk kan være med til at skabe nye samarbejdsmuligheder blandt andet på eksportområdet. Det er desuden et ønske for ham, hvis virksomhederne kan gå sammen om at gøre noget for lokalområdet.
“Lysten til et sådan netværk har været der længe, men ingen af os lokale virksomheder har kunnet tage initiativet. Derfor er det også et kærkomment skub, som kommunen nu giver os til at komme i gang”, siger Uffe Høgh.
Randers Kommunes initiativ er støttet af velfærdsministeriet.
Du kan tilmelde dig Byen.nu’s nyhedsbrev her på siden til højre.