Del på Facebook   Print siden

Nedtælling til titelbraget - "Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv"

Sport
Fredag 14. juni 2019 kl. 16:00

Nedtælling til titelbraget -

Lørdag aften kæmper Danmarks helt store boksehåb Enock Poulsens om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.

Polske Michal Syrowatka venter i det modsatte ringhjørne, og Enock Poulsen har aldrig været i bedre form.

Med en dansk sejr i Arena Randers vil Enock Poulsen lørdag aften kunne cementere sin position som Danmarks helt store boksehåb og samtidig erobre EU-titlen og en række fornemme ranglisteplaceringer.

"Jeg har aldrig været mere på toppen, end jeg er nu. Både formmæssigt og boksemæssigt. Jeg glæder mig bare til at gå op i ringen og vise min boksning frem for publikum," siger Enock Poulsen, inden det går løs ved Danish Fight Nights store boksegalla.

Forud er gået adskillige uger med benhård træning og verdensklassesparring i Aarhus med den højtrangerede russiske bokser Petros Ananyan.

"Vi havde sidste sparring fredag i sidste uge. Det er gået fremragende. I starten skulle jeg lige mærke ham an og indstille niveauet, for han er virkelig dygtig. Men nu er jeg på det niveau, hvor jeg kan være med og også udbokse ham. Så jeg er skarp og klar til kampen, og jeg har aldrig været i bedre form. Han har virkelig gjort mig skarp til dette opgør, og jeg føler også, at det var det, der skulle til for at kunne bokse de store kampe," siger Enock Poulsen, som trænes af Thomas Povlsen og er ubesejret i 10 kampe som professionel.

"Min træner har aldrig set mig bedre end nu. Når jeg har været i ringen med min sparringspartner, så bokser vi tempomæssigt på et absolut maksimum, men jeg hygger mig alligevel i ringen og føler mig godt tilpas. Det er sådan jeg bokser bedst. Når jeg har det godt i ringen, så kommer det hele af sig selv," tilføjer han.

I det modsatte ringhjørne lørdag aften venter som sagt den eneste mand, der har formået at besejre og stoppe den nuværende europamester i vægtklassen, Robbie Davies Jr. Det gjorde Michal Syrowatke i 2017 i Wembley Arena i 12. og sidste omgang. Men Enock Poulsen føler sig overbevist om, at han med sine bokseevner kan matche og besejre sin modstander.

"Vi har lagt taktikken an på, hvordan min modstander normalt bokser. Men man kan ikke sammenligne hans tidligere modstandere med mig, for jeg er en meget atypisk bokser. Jeg ved, at så længe jeg går i ringen i min bedste form og leverer min form for boksning, så vinder jeg denne kamp uden problemer. Jeg skal selvfølgelig ikke stå stille foran ham. Det handler bare om at bokse ham, så skal den kamp nok falde ud til min fordel," lyder meldingen fra den danske bokser.

Enock Poulsen er ifølge iagttagere især en teknisk begavet bokser, der med sine lynhurtige hænder og glimrende benarbejde, effektivt udmanøvrerer og tager pynten af sin modstander.

Dybt i hjertet er han også en kriger med en stolthed og en - efter dansk jantelovsmålestok - næsten uforskammet tro på sig selv. Det er dog ikke noget, der kommer i vejen for fornuften, for i det nære samarbejde med træner Thomas Povlsen lader han sig ikke rokke fra overbevisningen om, at det primært gælder om at ramme uden selv at blive ramt.

Han har kort sat formået at placere evner, risiko og gevinst i de rigtige indbyrdes forhold og imponeret og udviklet sig markant.

"Man skal slå de bedste for at nå toppen. Man ikke bare gemme sig. Nu gælder det om at komme op på dette niveau og bokse med om titlerne og vinde de her kampe. Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv. Derfor er jeg glad for, at jeg får denne mulighed på lørdag og ovenikøbet i Danmark," lyder meldingen fra hovedpersonen.

Den åbne indvejning før kampen finder sted fredag klokken 15.00 i Arena Randers ved indgangen. Lørdag går det så løs med stævnets første kamp, som indledes klokken 19:00 og Enock Poulsens EU-titelkamp er som sagt den sidste på programmet.

I de øvrige kampe skal letsværvægteren Jeppe Morell forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland. Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel i cruiservægt mod amerikanske Demetrius Banks. Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med supertalentet Oliver Meng og debutanten Victor Ramon.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Sport

Svømme-verdensstjerner besøgte Randers
Svømme-verdensstjerner besøgte Randers
Sport
Mange kæmper om få pladser på Verdensholdet
Mange kæmper om få pladser på Verdensholdet
Sport
570.000 kroner til idrætsforeningerne i Randers
570.000 kroner til idrætsforeningerne i Randers
Sport
Træningssamling for U19 roere i Randers Roklub
Træningssamling for U19 roere i Randers Roklub
Sport
Utrolig fremgang
Utrolig fremgang
Sport
Randers Dart Club fejrer Dartens Dag
Randers Dart Club fejrer Dartens Dag
Sport
Swimteam Neptun drager til Danske årgangsmesterskaber 2020
Swimteam Neptun drager til Danske årgangsmesterskaber 2020
Sport
DM i ergometerroning
DM i ergometerroning
Sport
Randers Skakklub kvalificerede sig til de nordiske mesterskaber
Randers Skakklub kvalificerede sig til de nordiske mesterskaber
Sport
Randers Freja U15 til stævner i Tyskland
Randers Freja U15 til stævner i Tyskland
Sport


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev