Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Nedtælling til titelbraget - "Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv"

Sport
Fredag 14. juni 2019 kl. 16:00

Nedtælling til titelbraget -

Lørdag aften kæmper Danmarks helt store boksehåb Enock Poulsens om European Boxing Unions EU-titel i super letvægt.

Polske Michal Syrowatka venter i det modsatte ringhjørne, og Enock Poulsen har aldrig været i bedre form.

Med en dansk sejr i Arena Randers vil Enock Poulsen lørdag aften kunne cementere sin position som Danmarks helt store boksehåb og samtidig erobre EU-titlen og en række fornemme ranglisteplaceringer.

"Jeg har aldrig været mere på toppen, end jeg er nu. Både formmæssigt og boksemæssigt. Jeg glæder mig bare til at gå op i ringen og vise min boksning frem for publikum," siger Enock Poulsen, inden det går løs ved Danish Fight Nights store boksegalla.

Forud er gået adskillige uger med benhård træning og verdensklassesparring i Aarhus med den højtrangerede russiske bokser Petros Ananyan.

"Vi havde sidste sparring fredag i sidste uge. Det er gået fremragende. I starten skulle jeg lige mærke ham an og indstille niveauet, for han er virkelig dygtig. Men nu er jeg på det niveau, hvor jeg kan være med og også udbokse ham. Så jeg er skarp og klar til kampen, og jeg har aldrig været i bedre form. Han har virkelig gjort mig skarp til dette opgør, og jeg føler også, at det var det, der skulle til for at kunne bokse de store kampe," siger Enock Poulsen, som trænes af Thomas Povlsen og er ubesejret i 10 kampe som professionel.

"Min træner har aldrig set mig bedre end nu. Når jeg har været i ringen med min sparringspartner, så bokser vi tempomæssigt på et absolut maksimum, men jeg hygger mig alligevel i ringen og føler mig godt tilpas. Det er sådan jeg bokser bedst. Når jeg har det godt i ringen, så kommer det hele af sig selv," tilføjer han.

I det modsatte ringhjørne lørdag aften venter som sagt den eneste mand, der har formået at besejre og stoppe den nuværende europamester i vægtklassen, Robbie Davies Jr. Det gjorde Michal Syrowatke i 2017 i Wembley Arena i 12. og sidste omgang. Men Enock Poulsen føler sig overbevist om, at han med sine bokseevner kan matche og besejre sin modstander.

"Vi har lagt taktikken an på, hvordan min modstander normalt bokser. Men man kan ikke sammenligne hans tidligere modstandere med mig, for jeg er en meget atypisk bokser. Jeg ved, at så længe jeg går i ringen i min bedste form og leverer min form for boksning, så vinder jeg denne kamp uden problemer. Jeg skal selvfølgelig ikke stå stille foran ham. Det handler bare om at bokse ham, så skal den kamp nok falde ud til min fordel," lyder meldingen fra den danske bokser.

Enock Poulsen er ifølge iagttagere især en teknisk begavet bokser, der med sine lynhurtige hænder og glimrende benarbejde, effektivt udmanøvrerer og tager pynten af sin modstander.

Dybt i hjertet er han også en kriger med en stolthed og en - efter dansk jantelovsmålestok - næsten uforskammet tro på sig selv. Det er dog ikke noget, der kommer i vejen for fornuften, for i det nære samarbejde med træner Thomas Povlsen lader han sig ikke rokke fra overbevisningen om, at det primært gælder om at ramme uden selv at blive ramt.

Han har kort sat formået at placere evner, risiko og gevinst i de rigtige indbyrdes forhold og imponeret og udviklet sig markant.

"Man skal slå de bedste for at nå toppen. Man ikke bare gemme sig. Nu gælder det om at komme op på dette niveau og bokse med om titlerne og vinde de her kampe. Det er det, som jeg har bokset for hele mit liv. Derfor er jeg glad for, at jeg får denne mulighed på lørdag og ovenikøbet i Danmark," lyder meldingen fra hovedpersonen.

Den åbne indvejning før kampen finder sted fredag klokken 15.00 i Arena Randers ved indgangen. Lørdag går det så løs med stævnets første kamp, som indledes klokken 19:00 og Enock Poulsens EU-titelkamp er som sagt den sidste på programmet.

I de øvrige kampe skal letsværvægteren Jeppe Morell forsøge at vinde IBF Baltic-titlen i en kamp mod den cubanskfødte Dayron Lester fra Finland. Ditlev Rossing skal forsvare sin WBC junior-VM-titel i cruiservægt mod amerikanske Demetrius Banks. Den danske verdensetter Sarah Mahfoud bokser en VM-test mod eksverdensmesteren Olivia Gerula fra Canada, og der er ligeledes kampe med supertalentet Oliver Meng og debutanten Victor Ramon.


© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Sport

Gratis golf og krolf
Gratis golf og krolf
Sport
På Pay & Playbanen og på krolfbanen kan du afprøve spillets udfordringer helt gratis.
Ungdomsroer fra Randers vinder 4 medaljer i Sarpsborg
Ungdomsroer fra Randers vinder 4 medaljer i Sarpsborg
Sport
Oliver Bach vinder medaljer ved Nordisk ungdomskaproning i Sarpsborg.
Flotte resultater ved DM til Neptun
Flotte resultater ved DM til Neptun
Sport
Swimteam Neptun var repræsenteret ved, for klubbens, sæsonens sidste stævne; De danske mesterskaber i svømning på langbane, for årgangssvømmere.
Ny sport i Randers
Ny sport i Randers
Sport
Randers Tennisklub er stolte over at kunne præsentere en ny sportsgren i Randers.
To mesterskaber til Randers Minigolf Klub
To mesterskaber til Randers Minigolf Klub
Sport
Traditionen tro satte Erik Meldgaard, Randers minigolf Klub sig i weekenden (29.-30. juni) på 1. pladsen i veteranrækken (65+) ved DM i minigolf, der blev afviklet i Ejby på Fyn.
EM guld i linedance
EM guld i linedance
Sport
I denne weekend var danserne fra Real LineDance til Europamesterskabet i linedance i byen Lommel i Belgien.
Mikkel Thorsen deltog til Paragolf på Bornholm
Mikkel Thorsen deltog til Paragolf på Bornholm
Sport
Paragolf Bornholm har i år 10 års jubilæum og fra Randers Fjord Golfklub deltog Mikkel Thorsen for 2. gang i turneringen. I år skulle han spille 9 huller sammen med 7 andre.
Randers Cykleklub af 1910 resultater
Randers Cykleklub af 1910 resultater
Sport
I lørdags blev det til en fantastisk flot sejr i Ungdom U17 klassen til Mads-Emil Dupont Hougaard fra Randers Cykleklub af 1910.
Spentrup IF og Sparekassen Kronjylland fortsætter tæt parløb
Spentrup IF og Sparekassen Kronjylland fortsætter tæt parløb
Sport
Sparekassen Kronjylland fortsætter som hovedsponsor. Haller og frivillighed skal fremtidssikres.
Randers Cykleklub af 1910 deltog lørdag i DM i holdløb
Randers Cykleklub af 1910 deltog lørdag i DM i holdløb
Sport
RC af 1910 havde to hold med i løb.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld