Erhverv
Når fællesskab driver fremgang: GF Forsikrings rejse mod succes i Randers
Da Anders Rask Pedersen for seks år siden blev tilbudt jobbet som direktør for GF Forsikring i Randers, stod han foran en omfattende udfordring.
Anders, der kun var 31 år, kom fra en stilling hos GF’s administrationscenter i Odense og blev straks klar over, at jobbet ville kræve en ny tilgang for at vække forretningen til live. Med ambition og strategisk tæft gik han til opgaven, klar til at implementere sine tre nøgleprincipper: konkurrence, holdånd og lokal forankring.
Lå til nedrykning
“Da jeg begyndte, var kontoret i Randers et af de dårligste målt i omsætning per medarbejder” fortæller Anders og fortsætter: “Jeg er konkurrencemenneske til fingerspidserne, og det var vigtigt at vise, at vi kunne gøre det bedre. Jeg præsenterede dem for en tabel, hvor vi lå til nedrykning, og spurgte dem: ‘Hvad gør vi?’
Hans vision var, at hvis medarbejderne kunne mærke, hvor meget han selv brændte for resultater, ville de også begynde at tage kampen op og stræbe mod forbedring. Resultatet lod ikke vente på sig – “De ændringer der blev lavet, blev taget godt og hurtigt i mod og vi har mere end fordoblet vores omsætning pr. medarbejder, der gør at vi ligger blandt de bedste på det parameter.“
Kom ind i omklædningsrummet
Anders’ ledelsesfilosofi er stærkt inspireret af hans erfaring som fodboldtræner. “For mig er kontoret som et omklædningsrum. Det er her, vi bygger holdånden,” forklarer han.
I hans øjne er sammenhold og samvær i en digital tidsalder fundamentet for et stærkt hold, og det er vigtigt, at alle – også dem, der normalt arbejder ude i marken – jævnligt er til stede på kontoret.
Holdånden skal kunne mærkes, lige meget om man er elev, rådgiver eller Assurandør, og Anders fortæller stolt om kontorets første elevforløb, som han satte i gang i starten af året.
“Jeg havde et mål om, at vores elever skulle blive så dygtige, at de kunne stå på lige fod med de andre. Begge elever blev tilbudt fastansættelse et halvt år før tid, fordi de var nået så langt,” siger han.
Lokal forankring er nøglen til succes
Med en opvækst i området og en karriere i Randers har Anders et indgående kendskab til lokalsamfundet. “Jeg har kendt Randers-området godt og engageret mig i netværk her,” siger han.
Det er også vigtigt, for en af grundpillerne i GF Forsikring er lokal forankring, og Anders’ mål er at være det nære alternativ til de større aktører, hvor kunderne føler sig mødt i øjenhøjde frem for at skulle håndtere alt digitalt, eller i en lang telefon kø. Han peger især på de yngre børnefamilier, der opsøger GF, når de køber hus og pludselig står overfor store beslutninger og ansvar.
“De har måske forsøgt sig med digitale løsninger, men kommer så til os, når der opstår spørgsmål. Vi ser det som en fordel, at vi kan tilbyde personlig rådgivning,” fortæller han med et smil.
Anders har også fokus på nærværet, når han udvælger, hvilke foreninger GF Randers skal sponsorere. “Vi har lagt en retning, hvor vi primært støtter klubber, der har et program for børn og unges trivsel og arbejder aktivt med at forebygge ensomhed,” fortæller han og fortsætter: “Jeg skal se et program for, hvordan de har tænkt sig at arbejde med børn og unges trivsel i forhold til ensomhed og i forhold til at komme ud og være sociale i en digital tid.”
Anders’ filosofier lader til at virke, for GF Forsikring i Randers har oplevet en markant vækst, siden han trådte til. Sidste år leverede afdelingen et rekord år, og den positive udvikling viser, hvordan strategien har båret frugt. “Det kontor, jeg overtog, var ikke i en god forfatning. Vi skulle vækste og bruge ressourcerne klogt. Men det er lykkedes, og vi har skabt et fundament, der holder,” siger han afslutningsvis.