Museum Østjylland ruller ud til dig i Spentrup og Langå

23. juni 2022
Museum Østjylland ruller ud til dig i Spentrup og Langå

Museum Østjylland ruller ud til dig i Spentrup og Langå

Af Carina Kondrup

Det Rullende Museum er et mini-museum på hjul, som nu tager på sommerturné og triller ind i både Spentrup og Langå. Her i det mobile museum kan du lære lidt om din egns middelalderhistorie, lave et sejt rollespilssværd, designe dit eget våbenskjold og høre vilde historier om tapre riddere.

Både børn og voksne kan være med. Det er sjovt, lærerigt og ganske gratis!

Det Rullende Museum – Middelaldersjov i Spentrup, tirsdag den 5. juli 2022 kl. 10 – 14, ved Spentrup Sognegård, Stationsvej 45, 8981 Spentrup. Gratis.

Det Rullende Museum – Middelaldersjov i Langå, torsdag den 7. juli 2022 kl. 10 – 14, ved Kulturhuset Langå, Bredgade 4, 8870 Langå.Gratis.

Så er der sommerferie, og igen i år har Museum Østjylland pakket den charmerende, lille campingvogn med aktiviteter. Det Rullende Museum står klar til at rulle ud i sommerlandet med sjove og hyggelige aktiviteter for hele familien. I år kan du tage med på en tidsrejse tilbage til dengang, riddere var rockstjerner og generelt blive lidt klogere på middelalderens fascinerende verden.

Middelalderen er jo en periode i Danmarkshistorien, som både piger og drenge synes, er vildt spændende. Hvem har ikke drømt om at være en tapper ridder eller snu prinsesse?! spørger museumsinspektør Jesper Nørskov Pedersen, der står klar til at hive et par gode mere eller mindre sande middelalderhistorier op af lommen med den ene hånd, mens han med den anden laver våbenskjold og sværd.

Seje sværd og flotte våbenskjolde

I løbet af de fire timer i både Spentrup og Langå kan du lave et sejt middelalder-rollespilssværd, som du selvfølgelig gerne må bruge i en børnevenlig fægtekamp! Du kan også designe dit eget flotte våbenskjold, som viser, hvem du er eller gerne vil være. Har du brug for råd og vejledning, eller driller gaffatapen bare, så står museets formidler, Jesper Nørskov Pedersen selvfølgelig klar med en hjælpende hånd.

Der bliver også mulighed for at quizze om middelalderen, og selvfølgelig er der en fin præmie til vinderen.

En stor succes

Det er ikke første gang, at Det Rullende Museum kører ud i by og land væk fra museet i Kulturhuset.

Sidste år var turnéen med Det Rullende Museum et kæmpe hit. Vi blev taget så godt imod alle steder, og folk gav udtryk for, at det var fedt, at vi kom på besøg ude i lokalområderne og var med til at give børnene nogle gode, gratis oplevelser. Der er bestemt et grundlag for at tilbyde den slags aktiviteter, også uden for de store byer, fastslår Jesper Nørskov Pedersen, som håber, at sommerturnéen til byer i det østjyske udvikler sig til et årligt tilbagevendende arrangement.