Mange nye, små virksomheder i Randers


Lørdag 16. oktober 2021 kl. 15:00

Mange nye, små virksomheder i Randers
Martin Thomborg


Af Carina Kondrup

Mange nye, små virksomheder i Randers

Der er god grund til at knytte næven i begejstring over iværksætterne i Randers Kommune. Antallet af nye enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder (PMV) var i første halvår et godt stykke over niveauet fra samme periode sidste år

Hvis nogen frygtede, at den danske iværksætter-ild var slukket efter mange måneder med coronavirus, så er det tid til at ånde lettet op. Iværksætterkulturen lever nemlig i allerhøjeste grad. Det viser nye tal fra CVR, som regnskabsprogrammet Visma Dinero har analyseret.

I årets første seks måneder blev stiftet ni procent flere enkeltmandsvirksomheder og personligt ejet mindre virksomheder i Randers Kommune. På landsplan var stigningen syv procent.

– Det var absolut ikke attraktivt at kaste sig ud i livet som selvstændig sidste år, hvor konsekvenserne af coronavirus gang på gang udfordrede erhvervslivet. I er det lys er det voldsomt positivt, at antallet af nye virksomheder er steget i årets første seks måneder, både på landsplan og i størstedelen af kommunerne. Iværksætterlysten lever i allerhøjste grad, siger Martin Thorborg, som er adm. direktør i Visma Dinero.

– Når man starter egen virksomhed, er det samtidig starten på et helt nyt kapitel. Hver dag er en eksamen, hvor man skal bevise sit værd og sine evner. Det er flot, at mange har lyst til og mod på at påtage sig den udfordring og er klar på at bevise, at de kan skabe en økonomisk bæredygtig virksomhed med omsætning, overskud og alt andet, der dertil hører.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.