Annonce
Del på Facebook   Print siden

Arbejdsmiljøundersøgelse hilses velkommen

Debat
Søndag 17. oktober 2021 kl. 08:00

Arbejdsmiljøundersøgelse hilses velkommen
Henning Jensen Nyhuus, (S)
Privat Foto


Af Henning Jensen Nyhuus, (S)

Arbejdsmiljøundersøgelse hilses velkommen

Endnu en undersøgelse af arbejdsmiljøet i Randers Kommune ønskes. Lad os da bare få så mange som muligt og håbe, at det på et eller andet tidspunkt så bliver bedre.

Lige nu diskuterer embedsmænd og politikere for åbent tæppe - for nogle af os er det forståeligt – for andre ganske uforståeligt.

Hvis man bare tager et udpluk af de mange sager, der har været på det seneste, så har folk stået i kø for at bidrage. Både dem, der er involveret, og dem, der ikke er.

Det, der er det helt store problem ved alle disse sager er, at der som regel er en grund, men den kender befolkningen sjældent. Og så løses problemerne ikke. De skjules. Skeletterne hænger stadig i skabene og ryster. Og det næste store problem er, at det går ud over så forfærdelig mange uskyldige mennesker, herunder vore ansatte, hvor langt, langt de fleste af de godt 9.000 ansatte er fantastiske mennesker, der bare gerne vil passe deres arbejde.

Hvem bærer skylden? Det nemmeste er at smide den over på hinanden – det løser ikke noget. Vi er nødt til at have hele sagen frem for at løse problemerne. Pædagogmedhjælpersagen og dens afvikling var katastrofal med årelange spor og afsløringer, arbejdsophør og afskedigelser, der afslørede et dårligt arbejdsmiljø og arbejdsgange. Menneskelige skæbner og ulykkelige hændelser, der bare bliver ved og ved.

Berettiget direktørkritik, helt uberettiget mistillidsvotum til kommunaldirektøren, direkte i pressen uden at have taget den internt i byrådet hverken før eller siden, helt skandaløs læk fra kommunalbestyrelsesmedlemmer i et ansættelsesudvalg, måske for at fremme netop deres egne eller andres interesser, og så nu den sidste sag omhandlende èn, der gerne vil være politiker – i byen sammen med en embedsmand, hvilket lægges ud på facebook af dem selv som værende til mandestrip, bliver kritiseret, og så er fanden løs igen. Bemærk, hvad den ene siger – det her stikker langt dybere! Det er virkelig tankevækkende og måske det vigtigste i denne sag.

Hvad er det, der gemmer sig bag alt dette? Der ligger meget og lurer lige om hjørnet. Tag f.eks også lækage-sagen fra ansættelsesudvalget. Indtil politiet får sat gang i undersøgelserne igen og fundet de skyldige og motivet i denne sag, står vi midt i en krudttønde, der kan eksplodere når som helst igen – igen –og igen.

Denne sag – og andre – lurer stadig lige om hjørnet! Hvad blive det næste?





Kommentarer til artiklen:
Bjarne Overmark, Mogens Nyholm og Henning Jensen Nyhuus skabte Stjernehus-sagen gennem deres utidige og inkompetente indblanding. Årsagen havde intet at gøre med Renè Fensmark. Den kommunistiske tre-bandes motivation var - som så ofte før - at finde en anledning til at angribe Børn og Unge forvaltningen. Grundlæggende en politisk, enhedsliste-orienteret motivation spædet op med personligt had mod udvalgte politikere i - og uden for - byrådet og offentligt ansatte direktører, chefer og ledere. Stod Venstre bag omtalte mistillidsvotum? Det er skrevet på vegne af Christian Brøns, Louise Høeg, Katrine Fruelund, Lars Søgaard, Anders Buhl-Christensen, Christina Kjærsgaard, Niels Erik Christensen, Anders Henrik Jensen og Jens Peter Hansen, alle Venstre, Frank Nørgaard, Susanne Nielsen og Nick Zimmermann, alle fra Dansk Folkeparti samt Anne Hjortshøj fra Socialdemokratiet. Tværpolitisk, altså. Christina Kjærsgaard sprang senere fra.
STEEN jOHANNSEN, 13-04-2022 09:27:35

Undskyld for en irrelevant kommentar om læserbreve.
Kirsten Lorentzen , 21-10-2021 08:48:23

Tina Lybech har 2 kommentarer under læserbrevet.
Kan ikke huske, at jeg nogensinde har set et læserbrev fra Tina Lybech, altså et sted, hvor man er på og står til ansvar for sine synspunkter. Det er meget lettere at vende tommelen ned på andres læserbreve. Bare en høflig læserbrevsopfordring.
Kirsten Lorentzen , 20-10-2021 15:12:02

Angående valgkamp og mulighed for at stemme til byrådet i Randers til kv21, så er det kun borgere, som har bopæl i Randers, Kommune, som kan stemme på byrådsmedlemmer I Randers. Borgere fra andre kommuner kan debattere, komme med input og synspunkter, måske påvirke valget, men de kan ikke stemme i Randers til kv21.
Kirsten Lorentzen , 18-10-2021 18:19:03

Af og til overvejer jeg om, der skal svares til borgere, der har patent på sandheden.
Denne gang er det så til en kandidat nr 2 på beboerlisten:
Mit incitament til at deltage i debatten om, den frygtkultur i Randers ER i Randers kommune skyldes: en kærlighed til kommunen, de dejlige familier og ansatte i kommunen.
At tro det handler om Stjernehussagen er både for enkelt og for ukompliceret. Bare lige et kort svar til dette: jeg udøver neutral forholde måde, så fordi jeg ikke er for, er jeg så imod? : så enkelt og ukompliceret er et arbejdsliv ikke-
Ja, du ramte lige spot om, Lone med den ene fejl, men igen og igen at udokumenteret komme med så’n et udsagn (fejl på fejl)bliver “hult” og på en billig baggrund: de fleste i Randers kommune over holde deres tavshedspligt, gør Bjarne?
Jeg taler ift. de sidste 28 år med rådden kultur, hvor ikke kun byrådsmedlemmer men også ansatte dukker sig for ikke at få hovedet hugget af-
Det nedbryder organisationen, at der arbejdes med een lægmandssynsninger, hvor faglighed burde have pladsen-
At gøre det endnu mere synligt for alle, er faktisk en nobel handling
At være så smalsporet at tro: det handler om mig mig og så mig,
kender jeg kun een ekspert i at udleve dette, samtidig med at få andre til blindt at “løbe efter”
Tænk Lone, her var et fantastisk forum, hvor du kunne tale om dine politiske tanker og visioner for Randers, hvad brugte du taletiden til: at nedgøre medarbejdere
God valgkamp
Tina Lybech, 18-10-2021 16:20:17

Til Susanne og Tina det er lige netop sådan nogen som jer der jagter en uskyldig mand fra stjernehuset, som Bjarne hjalp og der flere der har lavet store fejl i den sag også lavet ulovlige afhøring af børn og optaget dem politianmeldt han for absolut ingenting og ikke engang oplyst førældrene om det. Så det tydeligt at det er gjort helt forkert og kun for at lynche en mand ellers havde man jo tilkaldt psykologer og sat forældrene ind i situationen hvis det for at hjælpe børnene som der absolut var udsat for intet som helst. Og så den behandling bagefter da der ingen sag er overhovedet så bliver folk ved med at behandle den uskyldige mand ukorrekt. Det blevet til en masse presse og et tv program om hvor slemt man behandler ansatte i Randers Kommunen. Hv Lone liste L
Lone thomasen, 17-10-2021 23:10:49

Til Susanne og Tina det er lige netop sådan nogen som jer der jagter en uskyldig mand fra stjernehuset, som Bjarne hjalp og der flere der har lavet store fejl i den sag også lavet ulovlige afhøring af børn og optaget dem politianmeldt han for absolut ingenting og ikke engang oplyst førældrene om det. Så det tydeligt at det er gjort helt forkert og kun for at lynche en mand ellers havde man jo tilkaldt psykologer og sat forældrene ind i situationen hvis det for at hjælpe børnene som der absolut var udsat for intet som helst. Og så den behandling bagefter da der ingen sag er overhovedet så bliver folk ved med at behandle den uskyldige mand ukorrekt. Det blevet til en masse presse og et tv program om hvor slemt man behandler ansatte i Randers Kommunen. Hv Lone liste L
Lone thomasen, 17-10-2021 23:10:30

Min kommentar var til Overmark.
Susanne sørensen, 17-10-2021 16:49:22

Allerførst må jeg sige at sandheden er fordrejet mere end hvad nogen kan forstille sig, efter min overbevisning og viden om sagen.
At sige at skole og forvaltningsudvalget er betændt er da kun fordi at I 2, Nyhuus og Overmark blander jer i forvaltningsarbejdet af PERSONLIGE årsager. Så bliver det nemlig betændt. I vil gerne have yderlige undersøgelser hvorfor kommer det så ikke? Det lyder jo selvfølgelig mere troværdigt når I ligger det frem sådan.
Amtsavisen er nu igen galt på den ( det var den også da Bruno skrev om sagen) i bliver godt nok skidt behandlet. Det er lige før jeg får ondt af jer. Men nej der skal være dokumentation ellers skriver avisen ikke om jeres påstande, hvad er helt legalt. Men det har i måske ikke, så derfor vil de nok ikke skrive det.
Du kalder dine kollegaer, hyklere, råber og skriger af dem til møderne, kalder ansatte stikkere, søger sagsindsigter i ansatte som intet har med sagen at gøre ud over at ytre sig på sociale medier. Provokerende og ligeglad med lov og ret ( eftersom du ender i retten de ene gang efter den anden). Sikke arbejdsmiljø i et byråd hvor chikane og trusler er en del af kosten i byrådssalen, forvaltningen og de ansatte. Føj for den. Det er fuldstændig forståeligt at Randers byråd efterhånden er kendt i hele Danmark.
Susanne sørensen, 17-10-2021 16:46:38

Ja, det bliver efterhånden klart hvorfor S ikke har underskrevet individuelt når man læser ovenstående og kommentarerne.
Frank Nørgaard, 17-10-2021 15:56:54

Kan det tænkes, Det er blot een tanke, at de magtkampe, som foregår på kryds og tværs forplumrer muligheder for byrådsmedlemmerne i at agere politisk og ikke kun legitimere få medlemmer, der udøver perfide handlinger, når der er denne forfærdelige mobbekultur gennem ca 28 år-
Det her er vel et billede på strukturel ondskab og synligt for alle: minus et fåtal medlemmer i byrådet, hvis hang/trang til at nyskabe virkeligheder sker nærmest på daglig basis
Tina Lybech, 17-10-2021 14:23:09

Måske var det bedre at lukke Randers byråd for de sidder jo og sover firmaerne bliver trætte af at vente på en taxa så de lukker og kommunen taber skatte indtægter dvs borgmesterlønnen er for høj i Randers når taxa er nede i det røde felt så må borgmesteren vågne op 1.4 ud af 5 arrhus taxa er i det gule felt med 3 point ud af 5 dk-taxa ser færdig ud sammen med Randers byråd
Brian bonde jensen, 17-10-2021 12:10:43

Måske var det bedre at lukke Randers byråd for de sidder jo og sover firmaerne bliver trætte af at vente på en taxa så de lukker og kommunen taber skatte indtægter dvs borgmesterlønnen er for høj i Randers når taxa er nede i det røde felt så må borgmesteren vågne op 1.4 ud af 5 arrhus taxa er i det gule felt med 3 point ud af 5 dk-taxa ser færdig ud sammen med Randers byråd
Brian bonde jensen, 17-10-2021 12:10:36

Måske var det bedre at lukke Randers byråd for de sidder jo og sover firmaerne bliver trætte af at vente på en taxa så de lukker og kommunen taber skatte indtægter dvs borgmesterlønnen er for høj i Randers når taxa er nede i det røde felt så må borgmesteren vågne op 1.4 ud af 5 arrhus taxa er i det gule felt med 3 point ud af 5 dk-taxa ser færdig ud sammen med Randers byråd
Brian bonde jensen, 17-10-2021 12:10:33

Tak til Henning Jensen Nyhuus - jeg er sikker på at Henning (ligesom jeg) er parat med yderligere og konkretiserede oplysninger, hvis pressen eller andre vil vide mere om betændelsen i børn og skoleforvaltningen.
Ledende embedsmænd i kommunerne har i mails til mig undret sig over, at et byrådsflertal upåtalt vil acceptere, at børn og skoledirektør Michael Maaløe koordineret med Familiechef Ann Hermansen i mail af 16.8.2021 til forvaltningens ansatte angriber en kreds af byrådsmedlemmer med ukonkrete anklager - som forklaring på familiechefen har mistet sin dømmekraft.
Hyklere fra Venstre, som i december 2019 offentlig udtalte mistillid til kommunaldirektøren, da en uskyldig pædagogmedhjælper kom tilbage på sit arbejde i Stjernehuset, har nu fremtvunget en erklæring, hvis væsentligste formål er at fordømme mig.
Jeg er glad ved at borgmesteren har været nød til alene at underskrive erklæringen på vegne af Socialdemokratiet.
Det er dygtig spinarbejde fra ledelsen i børn og skoleforvaltningen godt hjulpet af en medløbende Amtsavis - ligesom i Stjernehussagen.
Det er forstemmende at se størstedelen af byrådets reaktion, nogle skræmte af børn og skoleforvaltningens og medløberne i pressen, andre i en vendetta og hævngerrigt felttog i raseri over, at justitsmordet på en uskyldig pædagogmedhjælper blev forhindret.
Et raseri som også er baggrunden for læksagen fra ansættelsesudvalget i september 2020, hvilken læksag trækker spor til børn og skoleforvaltningens aktuelle optræden.
Jeg kan kun tilslutte mig forslaget om at alt dette undersøges nærmere af en ekstern instans, ikke mindst da Amtsavisen er helt uinteresseret i sagens fakta.

Bjarne Overmark, 17-10-2021 11:23:59

Tak Henning for et fint skriv. Sørgeligt at pressen kun afsøger "nyhederne" på overfladen.
Henrik Leth , 17-10-2021 10:31:15

Enig. Lad os få smidt samtlige siddende byrådspolitikere på porten. Ingen er en del af løsningen, og ingen har formået nok politisk talent til at få ryddet op på tværs af partiskel.
Stem på det samme og du får det samme.
Klaus Riisberg, 17-10-2021 10:07:24


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder