Del på Facebook   Print siden

Mit yndlingssted

Forside
Mandag 19. august 2019 kl. 17:00

Mit yndlingssted

En vinder er fundet blandt de 244 spændende og flotte tegninger, børn i alderen 6-14 år havde sendt ind til BørneKultur Ugens tegnekonkurrence, hvor temaet i år var "Mit yndlingssted".

For 22. gang afholdt BørneKultur Ugen fernisering på Randers Bibliotek, hvor de fremmødte kunne fejre årets udvalgte børnetegning. Tegningen bliver brugt som plakat og forside til programmet for BørneKultur Ugen 2019, der løber af stablen i skolernes efterårsferie i uge 42, hvor der et væld af forskellige spændende aktiviteter til og for børn.

De tre dommere, museumsdirektør Lise Jeppesen fra Randers Kunstmuseum, kunstmaler Pia Græsbøll Ottesen og kunstkender Claus Ørsted kom igen på en svær opgave. I år var der mange dygtige tegnere. Der var mange tegninger af Djurs Sommerland, computerspil, dyr og sport. Men blot en tegning måtte de vælge. De endte med 3 iøjnefaldende, men meget forskellige tegninger.
En af tegningerne var for hurtig at aflæse, den efterlod ikke noget til beskueren at dvæle ved, en anden havde for mange små, men smukke detaljer til plakatformat. Valget faldt derfor på en meget anderledes tegning.

En tegning som alle 3 dommere havde svært ved at lægge fra sig og som blev ved med at spøge på nethinden. Om tegningen siger de tre dommere. Tegningen har kvalitet som plakat i farvesammensætningen, frækt med orange sand og skorsten. Den sætter tankerne i gang og vækker ens nysgerrighed. Tegningen stiller spørgsmål om yndlingssted, og så er det spændende hvilken historie, der ligger bag tegningen. Denne tegning giver alle lov til at vælge et indre hemmeligt yndlingssted.

Tegningen er lavet af Julius Dyrbye Andersen fra 5.c på Randers Realskole. Det er første gang Julius deltager i en tegnekonkurrence og han synes, det er sjovt at tegne.

Julius har lavet sin tegning på skolen efter oplæg fra billedkunstlæreren. Julius brugte den første halve time på at tænke over, hvor hans yndlingssted var. Noget med Danmark, sump og spænding, men det var for svært at tegne med for mange detaljer. Så fik han idéen om en vulkan. En vulkan kan skabe liv og den ødelægger og det var et sted, han aldrig havde været, men godt kunne tænke sig at komme. Så gik han i gang med oliekridt, maling, farveblyanter, posca tusser og tusser.

Tegningen viser en vulkan indefra. Der er hul til røg og et hul, så mennesker kan slippe ud. I midten af tegningen er en dæmonstav med krystaller. Lavaen bobler lystigt rundt om de to piratfisk, der sidder på armen til dæmonstaven og under dem er en afpillet knogle. Det er en forhindringsbane ud af en vulkan, et sted der er svær at udforske.
Julius vil gerne være arkitekt og bruge sin fantasi til at skabe spændende fly, der kan redde folk fra at falde ned med fly.

De 500 kr. som Julius vandt, skal måske bruges til en ny PlayStation4.

Alle de indsendte tegninger kan ses på Børnebiblioteket i august, hvor også Julius' vinder plakat er hængt op. I kælderen i Kulturhuset kan man også ses de 21 flotte plakater fra de 21 år BørneKultur Ugen har været afholdt. 21 fantastiske plakater med hver sit tema og med hver sin historie fra BørneKultur Ugen i Randers, som Kulturelt Samvirke har været arrangør af i 22 år.


© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Forside

Mand flygtede fra færdselsuheld
Mand flygtede fra færdselsuheld
Forside
Godt nytår fra DMI
Godt nytår fra DMI
Forside
Rigtig godt nytår!
Rigtig godt nytår!
Forside
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Fremtidens luftfart kræver store omvæltninger
Forside
Ved at skifte til mere bæredygtigt brændstof som electrofuels, foretage
Brems for rådyret og kør katten over?
Brems for rådyret og kør katten over?
Forside
Vi har netop stillet uret til 'vintertid' og i ugerne herefter, er der øget risiko for påkørsler af dyr.
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
H.K.H. Kronprinsessen afslører årets Julemærke
Forside
Salget bidrager til et helt unikt dansk hjælpearbejde.
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Nyt videncenter skal styrke landdistriktsforskning
Forside
Videncenter for Landdistrikter skal formidle viden, give bedre overblik over
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Ny gratis svampeapp: Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil
Forside
Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Vintertid: Så mange bilister har problemer i mørket
Forside
På søndag stiller vi igen uret en time tilbage, og med vintertiden bliver de lyse dage erstattet med mørke eftermiddage og tidlige aftener.
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Oplev nutidig Færøsk naturfortolkning
Forside
Kom og oplev nutidig Færøsk naturfortolkning i topklasse. Birgit Kirke præsenterer sine seneste fantastiske værker i Galleri Aadalen.


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev