Mariager: en by i Randers og omegn

20. december 2020
Mariager: en by i Randers og omegn

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn

.
Mariager er en lille hyggelig by med 2.537 indbyggere, der er beliggende i Mariagerfjord Kommune. Byen tilhører region Nordjylland men betegnes i daglig tale som værende en del af Kronjylland.

Der er en rig historie i byen, og faktisk har Mariager været en gammel købstad. Det bærer byen stadig tydeligt præg af i dag, hvor du også finder byens nu nedlagte jernbanestation, der jævnligt får besøg af gamle veterantog.

En hyggelig by for både store og små
Mariager er først og fremmest en by for alle og med plads til alle. Uanset om du er single eller har børnefamilien med dig, har byen alt det, du behøver.

I byen finder du bl.a. den lokale grillbar, apotek, genbrugsbutik, galleri samt flere bankafdelinger og indkøbsmuligheder. Med det hele inden for rækkevidde får du altså de bedste rammer for en god hverdag.

Af uddannelsesmuligheder huser byen bl.a. den lokale folkeskole, Mariager Skole, Mariager Efterskole og Mariager Højskole, og der er derfor liv i byen alle årets dage. For de små er der masser af gode pasningsmuligheder med flere forskellige børnehuse, så dit barn altid er i gode hænder.

Derudover rummer byen et spændende fritids- og foreningsliv, hvor du har mulighed for at stifte bekendtskab med nye sportsgrene i Mariager Hallen. Hallen består en idrætshal, minihal, træningslokale, omklædningsrum og den hyggelige café. Desuden er der åbent for at leje hallen i bestemte tidsrum, hvis du vil udfordre dine venner med en kamp. Hallen er i øvrigt et samlingspunkt for det lokale bymiljø, og den lægger derfor også hus til flere arrangementer.

Omringet af flot, nordjysk natur og med et udvalg af kulturseværdigheder
Udover at være præget af en lang og spændende historie som gammel købstad, så rummer byen også en alsidig natur og gode kulturmuligheder.

I byen finder du bl.a. Sødisbakkes Museum, hvor du kan blive klogere på byens gamle Tvangs- og arbejdsanstalt, der hørte til her i byen. Er du historisk interesseret, har du mulighed for at undersøge byen nærmere på Mariager Museum. Sidst men ikke mindst kan du tage hele familien med dig under armen til det børnevenlige Mariager Saltcenter, hvor I får sjov viden om salt og desuden mulighed for at prøve den opvarmede Saltvandspool i spaafdelingen, som giver dig følelsen af at bade i Det Døde Hav.

Er du glad for naturen, og er du måske ovenikøbet en, der jævnligt snører vandrestøvlerne, så vil der være masser af muligheder for at få dem brugt her i Mariager. Mariager ligger nemlig omringet af flot natur til alle sider. Selve byen ligger på et kuperet terræn med flotte, skovbeklæde bakker, der byder op til masser af skønne gåture ude i det fri. Du kan fx aflægge et besøg i Rosenhaven, Alstrup Krat eller Hohoj. Desuden ligger byen lige op ad Mariager Fjord, der er Danmarks både længste og smukkeste fjord.

Du kan derfor godt se frem til din næste tur til Mariager, der er en sprudlende by med masser af aktiviteter året rundt.