-
Klik venligst---

Del på Facebook   Print siden

Mads Christensen er ny ambassadør for Havnens Dag

Forside
Søndag 12. maj 2019 kl. 16:00

Mads Christensen er ny ambassadør for Havnens Dag

Lørdag den 25. maj 2019 byder Vild med Vand-projektet for 4. gang til Havnens Dag.

Her inviteres alle danskere ned i deres lokale havn for at opleve alle de spændende muligheder for fritidsaktiviteter, de danske havne tilbyder. I år er ambassadøren Mads Christensen.

I år er mere end 80 lystbådehavne med på Havnens Dag, lørdag den 25. maj. Det betyder masser af gratis aktiviteter for alle aldre - lige fra sejlads, kajak og undervandsjagt til eksempelvis jollesejlads for børn, stand up paddle og fiskeri.

Ny ambassadør for Havnens Dag er forfatter og foredragsholder Mads Christensen, der selv har en kæmpe passion for livet på vandet.

"Jeg elsker at opholde mig på min båd og opleve livet på havnen. Jeg nyder hele atmosfæren og er i det hele taget vild med at være på vandet. Men det er en fare, at mange danskere ofte opfatter en havn som et lukket miljø, for intet kunne være mere forkert. Jeg stiller derfor med stor glæde op som ambassadør for Havnens Dag, fordi den dag for alvor er med til at skabe opmærksomhed om havnelivet og dets mange muligheder," siger Mads Christensen, der selv dyrker både dykning, sejlads og stand up paddle samt alle tænkelige vandaktiviteter, han ellers kan komme i nærheden af.

Håber begejstring vil smitte
Havnens Dag er en del af projektet Vild med Vand, som Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

"I år er ambassadørvalget faldet på Mads Christensen, fordi han har en stor kærlighed til vandet, havnen og alle de aktiviteter, en havn byder på. Det er måske ikke den offentligt mest kendte side af Mads, men han har både holdninger og en kæmpe entusiasme for livet på vandet. Vi er derfor helt sikre på, at hans begejstring kan smitte og inspirere danskerne til at prøve kræfter med de mange aktiviteter på Havnens Dag," siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion.
Alle kan finde deres nærmeste Havnens Dag-arrangement på vildmedvand.dk.

Havne som kulturcentre
Vild med Vand-projektet handler om at åbne havnene op, så alle får øjnene op for de uendeligt mange udfoldelsesmuligheder, som havnen og vandet byder på. Det er et budskab, som Mads Christensen har let ved at støtte op om:

"De danske havne gør i dag meget for at være åbne. Men de kunne gøre endnu mere for at blive lokale kulturcentre med et væld af aktiviteter. I mine øjne burde man tillade at fiske og bade fra alle moler og hele tiden skabe indhold for gæsterne med fester på stranden, koncerter og alt muligt andet for at få danskerne ned på havnemolerne," siger han og fortsætter:

"Jo flere aktiviteter, de enkelte havne kan skabe, jo flere mennesker kommer på havnen i det daglige - og det vil smitte af på alle klubber og aktiviteter. Der er intet værre end en havn, der er reduceret til en parkeringsplads for både, og derfor er det mig en stor glæde at kunne være med til at vise danskerne, hvor fedt det er at deltage i havnelivet som ambassadør for Havnens Dag," siger Mads Christensen.

Opvokset ved vandet
Mads Christensen, 54, er selv opvokset tæt på en havn - qua barndommen i Kolding, hvor han blandt andet var windsurfing-instruktør, dengang windsurfing var helt nyt. Sejlads blev det også til, og den interesse har han holdt fast i lige siden - også i dag, hvor han har egen båd og hver sommer nyder sejlerferie rundt i danske og nordiske farvande med familien, der udover ham selv tæller hustru og tre børn i teenagealderen.

"Jeg håber, Havnens Dag kan inspirere flere, så de danske havne får nyt liv på kajen, i klubberne og i butikkerne. TV 2's programmer med familien Beha inspirerer med sikkerhed mange - men jeg ved, at det først er, når man selv får lov at prøve, man for alvor finder ud af, der er et fedt fritidsliv på en havn. Jeg elsker selv at padle rundt i de havne, jeg besøger," siger Mads Christensen.


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Lions Bilnøgle fandt søndag sin vinder i silende regn
Lions Bilnøgle fandt søndag sin vinder i silende regn
Forside
Vinderen af LIONS Bilnøgle blev Britta Villadsen fra Helsted.
Mit yndlingssted
Mit yndlingssted
Forside
En vinder er fundet blandt de 244 spændende og flotte tegninger, børn i alderen 6-14 år havde sendt ind til BørneKultur Ugens tegnekonkurrence, hvor temaet i år var "Mit yndlingssted".
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år
Lyngen blomstrer ekstraordinært i år
Forside
Sidste års tørke kombineret med en våd og varm forsommer har resulteret i, at lyngen står ekstra flot i år.
Fremgang i elevtallet på Tradium
Fremgang i elevtallet på Tradium
Forside
Over 100 elever flere end sidste år har valgt at starte på en af Tradiums uddannelser.
Hver tiende har taget selfie bag rattet
Hver tiende har taget selfie bag rattet
Forside
Hver tiende dansker har taget en selfie, mens de kørte bil, og modsat hvad man måske skulle tro, er det ikke de yngste bilister, der er de værste.
Sylvester Larsen - Lille Landsby Tour 2019, kommer til Fårup
Sylvester Larsen - Lille Landsby Tour 2019, kommer til Fårup
Forside
Sylvester Larsen dropper de traditionelle spillesteder på sin kommende efterårstour, og besøger i stedet for en lang række små danske landsbyer.
Det koster 30 minutter for studerende i Aarhus at spare 2900 kroner
Det koster 30 minutter for studerende i Aarhus at spare 2900 kroner
Forside
Er studerende villige til at pendle til Aarhus kan de se frem til store månedlige besparelser. Besparelser for de studerende er nemlig kun 12 minutters transporttid væk.
Ny sundhedsklinik skal øge livskvaliteten hos de ældre beboere
Ny sundhedsklinik skal øge livskvaliteten hos de ældre beboere
Forside
Ældrecentret Thors Bakke åbnede fredag d.16. august dørene for en ny sundhedsklinik, som borgerne på ældrecentret har mulighed for at besøge på daglig basis.
Duftende sunde haverose hitter
Duftende sunde haverose hitter
Forside
Roser skal være smukke, men sundhed er mindst ligeså vigtigt. En skøn duft kombineret med sundhed er det rene guf for haveejeren.
Flere folkeskoleelever har fået længere til skole
Flere folkeskoleelever har fået længere til skole
Forside
Siden 2008 er afstanden til skole for nye folkeskoleelever blevet længere i kommunerne uden for de store byer.
-


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld