Del på Facebook Print siden
Søndag 16. august 2020 kl. 12:56
.
Ferie, sol, sommer og hede dage på terrassen. Det betyder naturligvis, at vi spiser is i rigelige mængder.
Sommervejret indbyder bare til at hente et par vaffel-is i en butik eller at servere lækre hjemmelavede isdesserter. Men uanset om I vælger at lave isen selv eller ej, så kan man med en forholdsvis beskeden indsats selv kreere de lækreste søde sovse, som udgør et sublimt tilbehør til den liter is, fire mand nemt sætter til livs på terrassen en sommerdag med 27 graders varme i skyggen. Her et par eksempler:
Chokoladesovs:
100 gram mørk chokolade varmes langsomt op i en tykbundet gryde i selskab med en deciliter fløde. Husk at røre konstant, for chokoladesovsen brænder nemt på. Kan serveres kold eller varm til isen.
Karamelsovs:
Hæld 2 dl sukker på en pande og varm det langsomt op, til det er skummende og lysebrunt. Tag panden af og tilsæt nu 2,5 dl kogende vand. Karamelmassen koges, til den er helt smeltet. Sovsen køler af, og der tilsættes til sidst 1 dl piskefløde.
Appelsinsovs:
25 gram smør, 50 gram sukker, 1 dl. appelsinsaft, reven skal af en appelsin samt lidt citronsaft blandes i en gryde, varmes op under omrøring og koges igennem et par minutter.
Hindbærsovs:
200 gram frosne hindbær (friske kan naturligvis også bruges hvis du lige ”rammer” tiden for friskplukkede hindbær) tør op ved stuetemperatur med 1 dl. flormelis drysset over. Når hindbærrene er tøet op, blendes massen.
I kan naturligvis også købe færdige dessertsovse - for eksempel chokolade- og karamelsovs. Men de har altså svært ved at hamle op med de lækkerier, I selv fremtryller i køkkenet.
Danmarkidag
Lige det ekstra pift til isen
DanmarkidagSøndag 16. august 2020 kl. 12:56
.
Ferie, sol, sommer og hede dage på terrassen. Det betyder naturligvis, at vi spiser is i rigelige mængder.
Sommervejret indbyder bare til at hente et par vaffel-is i en butik eller at servere lækre hjemmelavede isdesserter. Men uanset om I vælger at lave isen selv eller ej, så kan man med en forholdsvis beskeden indsats selv kreere de lækreste søde sovse, som udgør et sublimt tilbehør til den liter is, fire mand nemt sætter til livs på terrassen en sommerdag med 27 graders varme i skyggen. Her et par eksempler:
Chokoladesovs:
100 gram mørk chokolade varmes langsomt op i en tykbundet gryde i selskab med en deciliter fløde. Husk at røre konstant, for chokoladesovsen brænder nemt på. Kan serveres kold eller varm til isen.
Karamelsovs:
Hæld 2 dl sukker på en pande og varm det langsomt op, til det er skummende og lysebrunt. Tag panden af og tilsæt nu 2,5 dl kogende vand. Karamelmassen koges, til den er helt smeltet. Sovsen køler af, og der tilsættes til sidst 1 dl piskefløde.
Appelsinsovs:
25 gram smør, 50 gram sukker, 1 dl. appelsinsaft, reven skal af en appelsin samt lidt citronsaft blandes i en gryde, varmes op under omrøring og koges igennem et par minutter.
Hindbærsovs:
200 gram frosne hindbær (friske kan naturligvis også bruges hvis du lige ”rammer” tiden for friskplukkede hindbær) tør op ved stuetemperatur med 1 dl. flormelis drysset over. Når hindbærrene er tøet op, blendes massen.
I kan naturligvis også købe færdige dessertsovse - for eksempel chokolade- og karamelsovs. Men de har altså svært ved at hamle op med de lækkerier, I selv fremtryller i køkkenet.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |
Danmarkidag