-
---Klik venligst

Del på Facebook   Print siden

Lavt sygefravær i Randers på trods af stigning på landsplan

Forside
Onsdag 22. maj 2019 kl. 08:00

Lavt sygefravær i Randers på trods af stigning på landsplan

En netop offentliggjort undersøgelse fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor viser, at sygefraværet i de danske kommuner stiger på landsplan.

I Randers Kommune er sygefraværet dog stadig lavt, og medarbejderne har i gennemsnit over én sygedag mindre end landsgennemsnittet.

Randers ligger i top 10 med lavt sygefravær på landsplan. Det viser fraværsstatistikken fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor, som netop er blevet offentliggjort. I gennemsnit havde kommunalt ansatte 12,0 fraværsdage i løbet af 2018, mens medarbejderne i Randers Kommune havde 10,8 dages fravær. Det giver en delt 6. plads i den positive ende af skalaen.

"Vi har arbejdet intensivt med sygefravær og trivsel på de kommunale arbejdspladser siden 2012, og det glæder mig at konstatere, at indsatsen har den ønskede effekt," siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

"Det er fortsat et emne, der har stor bevågenhed i hele organisationen. Vi arbejder stadig målrettet for at sikre, at lederne har redskaberne til at fremme arbejdsglæde og spotte mistrivsel, og at medarbejderne kender mulighederne få hjælp og støtte - og eventuelt nye opgaver, hvis de bliver udfordrede i deres nuværende arbejdssituation," fortæller kommunaldirektøren.

4. plads på social- og sundhedsområdet
Indenfor de største overenskomstgrupper klarer Randers Kommune sig også godt i fraværsstatistikken.

Særlig godt ser det ud for social- og sundhedspersonalet, hvor er det gennemsnitlige fravær på landsplan ligger på 16,4 sygedage, mens medarbejderne i Randers Kommune i gennemsnit havde 13,2 sygedage i 2018. Det er det fjerde bedste resultat forhold til alle landets kommuner.
Også på skoleområdet er Randers i front; kommunalt ansatte lærere havde et fravær på 11,0 dage i 2018 mod 9,5 sygedage for lærerne i Randers Kommune.

"På alle områder er der gjort et fantastisk stykke arbejde med at fremme trivslen og nedbringe sygefraværet, og det vil jeg gerne benytte lejligheden til at rose både ledere og medarbejdere i Randers Kommune for," understreger Jesper Kaas Schmidt.


Kommentarer til artiklen:
Gad vide hvad der egentlig tales om i ovenstående tekst, og hvad man har lavet statistik på ?
Der tales både om sygefraværsstatistik og om fraværsstatistik, vel to forskellige ting. Fraværsstatistik indeholder mere end sygdom, f.eks barns sygdom, omsorgsdage, m.m.
Sygefravær er de dage hvor medarbejderen er syg på arbejdsdage. I praksis tælles de fridage der ligger i en sygeperiode med som sygedage, hvilket derfor ikke giver et retvisendee billede af mængden af sygedage der belaster kommunens økonomi.
For os der arbejder i mange weekender, og derfor har fri på mange hverdage, giver det et falsk billede.
Denne kommunes statistik skal måle det samme på samme måde som andre kommuner måler hvis den vil sammenligne sig med disse. Hvis man vil måle mængden af sygefravær må man rense målingen for alt andet fravær.
At kommunens sygefravær, i forhold til andre kommuners, er lavt, er forståelsen mere komplekst end
at kommunen har arbejdet med trivsel.
Jeg har de senere år mødt mange kollegaer, der var nervøse for at sygemelde sig når de var syge, og derfor kom syge på arbejde, og mange der kom tilbage inden de var helt raske. Ikke lige udtryk for trivsel. Lavt sygefravær kan også skyldes at kommunen i dag hurtigere fyrer syge medarbejdere, men er det trivsel ?flemming juul, 22-05-2019 15:07:40


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Børnehavebørn går forrest
Børnehavebørn går forrest
Forside
Vilde med fremtidens mad.
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Ny struktur for den kommunale tandpleje
Forside
Antallet af tandklinikker bliver reduceret fra ti til fem i løbet af de kommende tre år, og samtidig bliver der afsat cirka ti millioner kroner til at renovere og ombygge klinikkerne.
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forandringer på området for specialundervisning er vedtaget
Forside
Forandringerne vil blive gennemført løbende i de kommende tre år.
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Renseanlæg i Spentrup har renset spildevand for sidste gang
Forside
Vandmiljø Randers lukkede fredag den 14. juni Spentrup Renseanlæg.
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Danske cyklister har sparet kloden for 1,5 mio. kg CO2
Forside
Et cykelhold fra PFA i København vandt Vi Cykler til Arbejde 2019, mens en holdkaptajn fra Fredericia kunne fejre 21 år som holdkaptajn.
Åbning af børneteaterfestival
Åbning af børneteaterfestival
Forside
Lørdag den 15. juni var Jennumparkens børnekor med til at åbne børneteaterfestival på Amfiscenen ved Randers Egnsteater.
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Østjyske elever får byggeri på skoleskemaet
Forside
Skoleelever fra Østjylland får snart mulighed for at komme ind bag hegnet på en byggeplads og prøve kræfter med bygge- og anlægsbranchens værktøj og metoder.
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Årets Asfergborger støtter det lokale handelsliv
Forside
Årets Asfergborger blev i 2018 Claus Edelgaard Nielsen. Claus har netop overrakt prisens 5.000 kroner til Støtteforeningen Vestergade 16
To Fantastiske Udstillinger
To Fantastiske Udstillinger
Forside
Fra lørdag den 29. juni til søndag den 7. juli danner Memphis Mansion rammen for to fantastiske udstillinger.
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Kom til Girls Night Out på Yesterday
Forside
Så er det endelig tid til endnu en fantastisk Girls Night Out hos Nordisk Film Biografer i Randers! Denne gang på den romantiske komedie 'Yesterday'.
Klik venligst


Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld