Laver tovlig mange meter reb til Danmarksindsamlingen

20. januar 2023
Laver tovlig mange meter reb til Danmarksindsamlingen

Laver tovlig mange meter reb til Danmarksindsamlingen

Hvor mange meter reb kan man egentlig lave på to timer? Det vil vise sig lørdag den 4. februar, hvor Danmarksindsamlingen til verdens sårbare børn går løs med epicenter i Randers!

På Håndværksmuseet har husets frivillige, gæster og entreprenørfirmaet VAM slået kræfterne sammen om det godgørende formål. Her gælder det om at lave så mange meter håndslået reb som muligt. Jo flere meter reb, jo flere penge går til børn, der har hårdt brug for en håndsrækning. Kig forbi og være med!

Danmarksindsamling 2023: Så skal der slås reb! lørdag den 4. februar 2023 kl. 12 – 14 på Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16 i Randers.
Gratis.

I timerne mellem kl. 12 og 14 hjælper Håndværksmuseets frivillige dig med at betjene reberbanen, hvor du kan slå reb, som man gjorde det i gamle dage.

Jan og Martin, der til dagligt er frivillige håndværkere og formidlere på museet, ved alt om at slå reb. De står klar til at hjælpe jer, der kigger forbi i den gode sags tjeneste, fortæller museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

De to rebslagere har lovet at holde styr på kordelerne (længder af tynde reb, som tovet laves af) og sørge for det helt rigtige tempo, så vi får lavet et jævnt og fint reb. Forhåbentlig får vi slået så mange meter reb, at det kan løbe ned ad Håndværksmuseets gamle trapper!

Reb i metermål til verdens børn
Lisette Berg Andersen opfordrer alle til at være med til at prøve det sjove gamle håndværk, der denne særlige lørdag også er nøglen til at indsamle en masse penge til verdens børn. Lykkes det at slå mindst 40 meter reb i løbet af de to timer, som arrangementet varer, har entreprenørfirmaet VAM lovet at smide 20.000 kr. i indsamlingsbøssen!

Vi har virkelig brug for dig og dine gode kræfter på Håndværksmuseet, så kom store og små, læg kræfterne i og hjælp med at støtte Danmarksindsamlingen til verdens sårbare børn, opfordrer Lisette Berg Andersen.

Hvis kræfterne ikke er til at hive i reberbanen, er du også meget velkommen til at heppe og støtte dem, der slår rebet. Kigger en flok børn forbi museet, kan de også tage på skattejagt eller komme på rekordtavlen og give den gas med at spise slik-snørebånd på tid.

Randers Reb, en tovlig stor succes
Randers er kendt vidt og bredt for sin rebfremstilling. Virksomheden Randers Reb blev grundlagt tilbage i 1840 og eksisterede i over 150 år.
De grove, håndlavede reb blev tidligere lavet i alle større danske byer, men kun Randers Reb blev til en stor og buldrende industrivirksomhed, som blev landskendt. Rebslageriet har fyldt meget i byen, og selvom det er over 20 år siden, at produktionen af reb stoppede i Randers, er det stadig en del af byens identitet og stolthed, fortæller museumsinspektøren.

VAM støtter de mange meter

I forbindelse med Danmarksindsamlingen har VAM ønsket at give deres støtte til verdens udsatte børn, som årets indsamling er målrettet. Entreprenørfirmaet har i forvejen visioner for, hvordan de som firma arbejder med at tage et socialt ansvar, og i år er valget heldigvis faldet på at støtte indsamlingen.

Rebet, der binder os på Håndværksmuseet, Danmarksindsamlingen og VAM sammen, skal blive så langt som muligt. Det klarer vi kun med opbakning fra søde randrusianere og andre gode mennesker, så vi håber på fuldt hus lørdag den 4. februar kl. 12 – 14, smiler Lisette Berg Andersen.