Langhøjskolen i Vivild får skolemælkspenge til bevægelse og motion

15. maj 2023
Langhøjskolen i Vivild får skolemælkspenge til bevægelse og motion

Rekordmange ansøgninger

Med en donation på 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan Langhøjskolen købe et vippebræt, en balancebane og andet udstyr til at træne børnenes motorik.

Nu bliver børnene på Langhøjskolen i Vivild bedre til at holde balancen. Skolen har nemlig fået 5.000 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat til at købe et vippebræt, en balancebane og andet udstyr til at træne motorik.
Vores elever er ikke længere vant til at bevæge sig, og mange har brug for støtte til at udvikle grov- og finmotorikken via krydsøvelser, samt krybe- og kravleaktiviteter. Vi søger derfor midler til køb af sansemotoriske materialer, der skal bruges i alle klasser i indskolingen som en integreret del af undervisningen, skriver en af skolens pædagoger i sin legatansøgning.

Langhøjskolen er 1 af de 35 skoler, som netop har modtaget midler fra Skolemælkslegatet. Det uddeles to gange årligt fra en samlet pulje på 200.000 kr. og støtter initiativer, der fremmer elevernes sundhed og fællesskab.

Hos Mejeriernes Skolemælksordning mærker man stor interesse for legatet. Således var der i denne runde rekordmange ansøgninger 862 i den bunke, som et dommerpanel vurderede. Den store lyst til at ville gøre en forskel for eleverne glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

De 35 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler legatmidler til efteråret.

Skolemælkslegatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i Mejeriernes Skolemælksordning. Ved denne uddeling blev der doneret beløb fra 2.000 kr. til maksimumbeløbet på 5.000 kr.

Næste uddeling af Skolemælkslegatet sker i november 2023. Læs mere om Mejeriernes Skolemælkslegat HER.

Fakta om Skolemælkslegatet
● Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt i foråret og efteråret fra en pulje på i alt 200.000 kr.
● Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skolen er med i Mejeriernes Skolemælksordning.