Læserbrev: Uvidende og stolt af det

10. juli 2024
Læserbrev: Uvidende og stolt af det

Læserbrev: Uvidende og stolt af det

Indsendt af: Hans Peder From

Vi ser i øjeblikket en ret markant opdeling af mennesker i to grupper. På den ene side har vi en gruppe med stigende mistillid til medier og myndigheder. Denne gruppe søger i høj grad viden hos alternative nyhedskilder, oftest på nettet. En gruppe jeg selv tilhører. Vi søger blandt andet mod platformen Substack, idet vi her mener at finde mindre censur og mere plads til systemkritisk tænkning. Mange skribenter er da også havnet på Substack, efter at de på andre platforme har oplevet censur og begrænsninger i tilladte emner og grad af åbenhjertighed. Så er der den anden side, som gør en dyd ud af, at stole på medier og myndigheder. I denne gruppe ser man sig selv som et godt menneske, fordi man netop stoler på og støtter op om medier og myndigheder. Man er stolt af at man ikke er en ballademager. Man er i en kaotisk tid en pålidelig og stabil samfundsborger, som er med til at beskytte og bevare det eksisterende samfund. Så når en som mig fra den første gruppe forsøger, at anbefale noget til en fra den anden gruppe, bliver jeg straks jaget bort som den ballademager jeg jo er. Det er lige før korset og hvidløgene kommer frem. Så når jeg eksempelvis anbefaler filmen “Climate the movie. The cold truth”, bliver jeg enten blot ignoreret, eller jeg får en sarkastisk tak, da personen nu ved hvad han/hun i hvert fald ikke skal se. Det er ganske fascinerende. Mit ønske om at dele min viden er jo funderet i kærlighed. Jeg mener jo selv at hvis flere fik den viden og forståelse jeg har tilegnet mig, ville verden være et bedre og lykkeligere sted for os alle. Men for den anden gruppe som stoler på medier og myndigheder, er jeg fjenden. Jeg er den som skaber utryghed og forstyrrelse i verden. Det er et dilemma. Jeg har mistet tillid til medier og myndigheder, og denne tillid kommer ikke tilbage. Omvendt kan jeg naturligvis ikke presse mit verdensbillede ned i halsen på nogen. Selv om jeg da af og til kunne ønske at det var muligt. Jeg må bare glæde mig over, at det er en spændende tid at være menneske.

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240715"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240715"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}