Læserbrev: Tiden er ikke til skattelettelser

7. november 2023
Læserbrev: Tiden er ikke til skattelettelser

Læserbrev: SF: Tiden er ikke til skattelettelser

Indsendt af: SFs Kirsten Normann Andersen, ældrefører og valgt i Østjylland

SF siger klart nej til de skattelettelser, som regeringen har bebudet.

– Det er absurd at dele skattelettelser ud, når kommunerne og regionerne i årevis har været tvunget til skære og skære og skære. De har ikke haft andet valg, når skiftende regeringer har pålagt dem besparelser, men det er gået ud over kernevelfærden. Det skal stoppe nu, siger Kirsten Normann Andersen, SFs sundheds- og ældreordfører og MF for SF i Østjylland

Hun peger blandt andet på, at de østjyske kommuner har skåret mellem 40 og 60 % i antallet af hjemmehjælpstimer fra 2010 til 2020.

Mens regeringen snakker om skattelettelser vil SF vælge velfærd, og lægger derfor op til at kaste en økonomisk redningskrans ud til kommunerne.

– Det er simpelthen ikke i orden at kommuner og regioner har været tvunget til at skære så meget i velfærden. De har ikke haft andet valg, men det har ramt vores mest sårbare borgere. Det må vi tage ansvar for på Christiansborg, og sørger for at der kommer penge ud i kommunernes kasser igen, i stedet for ned i lommerne på den enkelte som skattelettelser, siger Kirsten Normann Andersen SFs sundheds- og ældreordfører og MF for SF i Østjylland

Det er ikke bare ældreplejen, der har lidt under årevis med nedskæringer. Region Midtjylland har også skåret i årevis og har nu måtte indføre ansættelsesstop, selvom de mangler personale.

– Det er helt absurd, at de østjyske kommuner og region Midtjylland har været tvunget til at spare så meget år efter år. Nu lancerer regeringen skattelettelser på svimlende mange millioner. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger Kirsten Normann Andersen SFs sundheds- og ældreordfører og MF for SF i Østjylland

SF vil bremse nedskæringerne i kommuner og regioner ved at afsætte 2,4 milliarder kr. ekstra om året, øremærket til børn, ældre, syge og borgere med særlige behov og handicap. Pengene skal sendes ud fra 2024.

– Jeg vil gerne være ærlig. Det her udspil er ikke et stort velfærdsløft, sådan som man måske har været vant til fra SF. Det handler om at hakke bremsen i overfor de konstante nedskæringer. Og så handler det selvfølgelig om at vise, at hvis SVM bruger råderummet på skattelettelser, så vil forringelserne af danskernes hverdag fortsætte år efter år efter år, indtil velfærden er en skygge af sig selv,” siger Pia Olsen Dyhr, SFs formand.

Tallene kommer her fra:
https://www.aeldresagen.dk/-/media/aeldresagen-dk/delte/dokumentation/oevrige/2021-notat-hjemmehjaelpstal.pdf