Læserbrev: Testosteron og mental load

29. maj 2024
Læserbrev: Testosteron og mental load

Læserbrev: Testosteron og mental load

Indsendt af: Hans Peder From

Mental load er et komplekst fænomen, som ikke kan reduceres til et aspekt. Men det spiller også en rolle, at det er sjovere og mere tilfredsstillende at være kvinde, sammen med en stærk mand. Både i familien og i samfundet er der brug for stærke, glade, handlekraftige mænd, som hviler i sig selv.

En sådan mand tør også sige stop, når det er det hans kone har mest brug for. Og den enkeltfaktor der betyder mest for at en mand skal føle sig maskulin og modig er et tilstrækkeligt højt testosteronniveau. At løfte vægte hjælper, at spise rigtigt hjælper. Men der er ikke noget der løfter en mands testosteron, som sol direkte på genitalierne.

Sol på resten af kroppen gør en forskel, men det der virkeligt batter er sol direkte på genitalierne. I Grækenland i antikken trænede de nøgne på stranden. De havde fat i noget.

Vi ved alle at safterne, liderligheden, stiger i foråret. En stærk maskulin mand strutter af testosteron, ligesom en smuk feminin kvinde strutter af østrogen. Og der er ikke noget der løfter vores kønshormoner og generelle sundhed, som solen. Så kære mænd, find en skjult krog i haven eller et diskret hjørne på altanen, og lad jeres ædlere dele nyde solens livgivende stråler. Kvinderne i jeres liv har brug for at I er på toppen, også i forhold til testosteron.