Debat
Læserbrev: Organisationen i Randers Kommune kan strømlines
I et indlæg her i Randersidag foreslår Erik Bo Andersen fra Østbroen, at organisationen i Randers Kommune tilrettes, sådan at der kun er fire udvalg i kommunen ud over Økonomiudvalget.
I den nuværende situation mener jeg, at forslaget er rimeligt. Besparelserne gør ondt. Derfor vil det være et godt signal, hvis der også fra politisk side vises vilje til at gå foran og også være med til at betale regningen.
Med en ny struktur skal vi dog også sikre demokratiet i kommunen, sådan at både flertallets og mindretallets interesser tilgodeses.
Derfor skal antallet af medlemmer i de enkelte udvalg tilpasses sådan, at der er plads til alle de folkevalgte i de fire udvalg. Borgmesteren er formand for Økonomiudvalget, men deltager ikke i de fire udvalgs arbejde. Hvert udvalg vælger en person, der også sidder i Økonomiudvalget.
Udvalgene kan nedsætte arbejdsgrupper med deltagelse fra politisk og administrativ side. Men jeg vil give Erik Bo Andersen ret. De mange udvalg giver en helt urimelig udgift til udvalgsmedlemmer og ledende administrativt arbejde.
Vi skal have flyttet medarbejdere og kompetencer ud, hvor borgerne er. Og flere beslutninger skal træffes lokalt. Udvalgene og direktørernes opgave er at udstikke en retning for, hvordan arbejdet skal foregå.
Den ideelle politiske beslutning er den, hvor politikere og ansatte implementerer borgernes forslag. Det er et tegn på, at folkestyret fungerer.
Jeg kan personligt ikke forstå, at en person, der i forvejen arbejder 60 timer om ugen også har tid til at sidde i to udvalg. Det er et tegn på manglende respekt for de borgere, der har stemt på vedkommende.
Skal politikerne lave et seriøst arbejde for Randers Kommunes borgere, må de have et område, som de særligt sætter sig ind i og bruger sin tid på. De har jo stadig indflydelse på de andre områder via deres plads i Byrådet.
Med venlig hilsen
Erik Humblebug, cand.agro., Randers C