Del på Facebook   Print siden

Læserbrev: Hvem kæmper for Randers?

Debat
Mandag 6. maj 2024 kl. 12:00

Læserbrev: Hvem kæmper for Randers?
Randers Kommune, Christian Sloth Olesen


Indsendt af: Poul Rubach

Læserbrev: Hvem kæmper for Randers?

Nordic Waste sagen har gennem længere tid været samtaleemnet når borgere i Randers kommune mødtes ved næsten enhver lejlighed.

Nye oplysninger dukker løbende op og kompetente fagpersoner udtaler sig heldigvis på en så forståelig måde, så vi lægfolk forstår det og kan danne os en klar mening om en rimelig løsning på problemet.

For at forenkle situationen (så forstår jeg det selv bedst) ser det ud til, at allerede i 2007 ved kommunesammenlægningerne påpegede tidligere professor og førende ekspert i miljø ret Ellen Magrethe Basse en nødvendig oprydning i den uigennemskuelige miljøskadelov, men her 17 år efter består den stadig, og sikke en situation Randers kommune er kommet i. Altså undlod staten at få miljøskadeloven på plads.

Formanden for klima- og miljø i KL Birgit Hansen efterlyser store ændringer i miljøskadeloven, så det kæmpe hul i loven bliver lukket, så kommunerne ikke står med den økonomiske risiko, som tilfældet er med NW i Randers.

Nu er det jo folketinget, der laver lovene og kommunerne, der skal agere ud fra dem. At tørre lovgivningssvigtet og den derfra udløste regning af på Randers kommune er ikke alene urimeligt, men også tarveligt.

Ingen kunne vide, at forretningskonceptet for Nordic Waste var at modtage så meget forurenet jord som muligt (og betaling ud fra det), hvorimod vi alle naivt troede, at det primært var for at rense jorden. Der blev – efter hvad jeg har læst mig til - renset 2-3 %.

Tilbage til overskriften.

Jeg er ikke bekendt med, at byrådsmedlemmerne ønsker at Randers kommunes borgere skal betale for den mangelfulde lovgivning, der vil gå ud over nær velfærden, - men hvad MF'erne?

Der har aldrig været så mange folkevalgte landspolitikere fra Randers kommune som efter sidste valg.

Dog forholder de sig forbavsende tavse. Om der er af hensyn til partidisciplinen, eller om de har en anden holdning, end jeg håber, ved jeg ikke.

Kun Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Nick Zimmermann(DF) har ytret deres støtte til Randers kommune.

Men Malte Larsen (S), Louise Brown (LA) og Michael Åstrup Jensen (V) mangler at gøre sig gældende i deres mandat.

Kommentarer til artiklen:
Som jeg har sagt i mange år , social demokratiet er ikke længere et parti som er rødt , det blevet er parti hvor på top politikerne kun tænker på dem selv og hvordan de kan tilrave sig mest magt og bagefter få job i det private sektor hvor på de kan tjene mest muligt. Godt eksempel er Bjarne Corydon som solgte dong til Goldman Sachs selv om der var bedre bud på dong fra et consortium af pension selvskaber fra Danmark , hvor Bjarne Corydon efter han havde solgt dong , som under direktør i Goldman Sachs søster selvskab... Han var også social demokratiet da salget for gik. Det danske folk skal til at stoppe med at tro der ikke er korruption i Danmark for korruption findes i forskellige metoder. Lige nu ser jeg f.eks. 2 danske ministre trække sig fra hvad de har sagt i nyhederne om regningen vil ikke ende hos borgerene , men i randers kommer der igen besparelser i social området, specielt i handicap området, autisme Center har fået besked om at finde steder hvor der kan spares , samtidigt med lader man aktionærer fra Nordic waste slippen af sted med at forureningen af området ved ølst, ikke nok med det men når det gælder om at hjælpe sin befolkning som har valgt de kære folketingsmedlemer og statsminister som i den grad har ansvaret for hvem der sidder på minister poster , så er der ingen hjælp men man kan godt smide milliarder kroner til hjælpe andre lande fordi der mere prestige i det . I henviser jeg til det jeg skrevet tidligere i denne kommentar om folketing kun vil dem selv og ikke landets borgere .
Hvad med at få lavet lovgivning så selvom virkesomheder går konkurs så er det stadigvæk aktionærerne og bestyrelsen i virksomheden som kommer til at betale regningen, det er ikke ret og rimeligt at rigmand som Torben Østergaard Nielsen bare tører den af på danske borger så de skal betale regningen.
Lige ledes skal der laves lov om hvor meget af over skuddet i virkeligheden de trække ud af firmaet , jeg vil forslå at aktionærer gruppen kun kan trække max 40 % ud af regnskabet efter endt redskabs år så der altid er penge til at dække skaderne hvis du er en miljø tung virksomhed.
Så kære folketingsmedlemer få nu fingrene ud af der hvor solen ikke skinner og få lave lovgivning så aktionærer ikke bare kan rende fra regning og sørg for at kommunerne kan fyre ders embedsmænd hvis de ikke gøre deres job her tænker jeg på manglende reporter med mere .
Og ikke midste Begynd at tænke på den danske befolkning og ikke bare på at tjene prestige points i udlandet, i trods alt valgt til at være tabe befolknings interesser og ikke kun jeres egne på Christiansborg.

Karsten Kozak Sørensen , 07-05-2024 11:31:41

Sognerådspolitik bryder jeg mig ikke om. Spørgsmålet er her, om det ikke er et nationalt anliggende og derfor fremadrettet vigtigt for borgere i alle kommuner?
Når man besøger og/eller liker byrådspolitikeres fb-sider eller lytter til byrådsmøderne, så er man ofte ikke i tvivl om, hvor de enkelte byrådsmedlemmer bor. Jeg synes, at vi er Randers Kommune, vores fælles kommune. Vi er solidariske med hinanden i hele vores, Randers', kommune. På samme måde har jeg det med folketingspolitikere. De er geografisk valgt, men de er hele Danmarks folketingsmedlemmer. Et stort dilemma.
Kirsten Lorentzen , 06-05-2024 18:58:11

Det overrasker ingen at Malte Larsen ikke gør noget. Det er jo hans egen regeringschef som lyver Randers befolkning lige op i hovedet.
Og det mest patetiske i denne sag er at vores borgmester igen og igen tror at Nordic Waste kommer til at betale. Der er ikke én krone at hente. Det bliver kommunens borgere eller et lån som dækker.
Christian Islev-Andresen, 06-05-2024 15:11:16


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Hvornår vil man undskylde for den tortur, man har udsat danskerne for?
Læserbrev: Hvornår vil man undskylde for den tortur, man har udsat danskerne for?
Debat
Læserbrev: Nu er det officielt! Danmark har fået en ny statsreligion
Læserbrev: Nu er det officielt! Danmark har fået en ny statsreligion
Debat
Læserbrev: Pharmakia
Læserbrev: Pharmakia
Debat
Læserbrev: Testosteron og mental load
Læserbrev: Testosteron og mental load
Debat
Læserbrev: Ældre og ADHD
Læserbrev: Ældre og ADHD
Debat
Læserbrev: Nikotinfri ungdom - en god sag for Randers Kommune
Læserbrev: Nikotinfri ungdom - en god sag for Randers Kommune
Debat
Læserbrev: Russisk roulette for at være en god samfundsborger
Læserbrev: Russisk roulette for at være en god samfundsborger
Debat
Læserbrev: Politisk garanti - havnen sejler på en bølge af fremgang
Læserbrev: Politisk garanti - havnen sejler på en bølge af fremgang
Debat
Læserbrev: Afrikanske dyr i Nordnorge
Læserbrev: Afrikanske dyr i Nordnorge
Debat
Læserbrev: Hvem kæmper for Randers?
Læserbrev: Hvem kæmper for Randers?
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder