Klik venligst
--Klik venligst-

Del på Facebook   Print siden

Kvinderne fik ny leder

Søndag 10. marts 2019 kl. 08:04

Kvinderne fik ny leder
Tv. den nye leder, Majken Vestergaard. Th. Iben Sønderup.
Salen i Kulturhuset i Langå var fyldt, da Iben Sønderup stillede sig ved mikrofonen for at skyde Langå Kvindedags 10-års jubilæum i gang. Kvinderne fik ved samme lejlighed ny leder.

Altid først på programmet var den obligatoriske “kamp kvindesang”, som mange af deltagerne kunne udenad. Dernæst skulle den kommende formand for kvindernes kampdag i Langå præsenteres.

Det blev Majken Vestergaard, der fik det ærefulde hverv at overtage faklen efter Iben Sønderup. Majken bor i Langå med sin familie og underviser på den Langå Skole. Derudover er hun aktiv i politik og i Hjemmeværnet, hvor hun er presse- og projektofficer og boltrer sig i forskellige events og PR opgaver. Hun har næsten altid gang i et eller andet, der giver hende et smil om læben

"Tak for det ærefulde hverv at føre kvindernes kampdag i Langå videre. Jeg har virkeligt nydt de mange aftner hvor vi har planlagt denne kvindedag og som en pudestramaj så danner der sig et billede af, at I er kvinder, der kender hinanden på kryds og tværs," sagde Majken Vestergaard bl.a. og påpegede:

"Lokalt i Randers er der kommet flere kvinder i byrådet. Og i Langå har flere kvinder fundet sammen for at gøre noget godt for andre. Der er blevet lavet indsamlinger til kvinder i andre lande, krisecenteret og her i aften Mødrehjælpen i Randers."

"Vi ønsker stadig mere synlig ligestilling mellem kønnene ikke nødvendigvis i røde og grønne lyssignaler, men i en mangfoldighed af farver, da vi er en mangfoldig masse. Vi ville ikke være vrede kvinder i mandetøj og uden bh, men vise alt det som kvinderne og vi som samfund har opnået i Danmark."

Eks-leder Iben Sønderup fik flotte ord med hjem for sit store engagement for Kvindedagen og Langå by.

Programmet for 10 års jubilæet var spækket med lækkerier for enhver smag

I havestuen sad 5 lokale kvindelige folketingskandidater fra 5 forskellige partier. Det var Charlotte Green fra det Konservative Folkeparti, Katrine Robsøe fra det Radikale Venstre, Charlotte B. Mølbæk fra Socialistisk Folkeparti, Iben Sønderup fra Socialdemokratiet og Mette H. Dencker fra Dansk Folkeparti.

De 5 kvindelige folketingskandidater var klar til at tale med de mange gæster, der havde lyst til at blive klogere på deres politik og tanker om tiltag, alt imens to friske herrer serverede kaffe og kage i stor og god stil over disken.

I byrådssalen var der “Powerkvindemesse”, hvor Lene Hart, formand for FOA og LO Randers, deltog sammen med Susanne Nielsen, der til dagligt er Social og Sundhedsassistent, men i sin fritid arbejder som sminkør for bl.a. Forsvarets specialoperationsstyrker, hvor hun bruger sin viden fra sit civile arbejde som sminkør og sin uddannelse som sundheds og træningsvejleder i sit civile arbejde.

Man kunne også møde powerkvinden Dorthe Tapomayi Nielsen, der er forkvinde for Langå i Udvikling, samt Hanne-Mette Tolsgaard, der er afspæningspædagog og arbejder ved Mindful Moving, og holdt oplæg om den improviserede bevægelse med gode forslag til en mere bevægelig krop.

I byrådssalen optrådte Balliancen sangerinderne Cecilie Drachman og Fie Følbæk Gravgaard samt Dan Jensen, der alle er lokale kunstnere. Desuden havde Josefine S. Rasmussen et oplæg om sexisme og journalistiske vinkler på Metoo og andre kønsproblematikker.

Dagen sluttede med fællesspisning, musik og gode debatter rundt omkring i byrådssalen, mens solen gik ned over Langå og Kvindernes kampdag anno 2019

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag
Forside
Smarteyes i Randers fejrer stor 6-års fødselsdag, og inviterer derfor til et brag af en fødselsdagsfest med kaffe, kage og 50% på alt i hele butikken.
Red regnskoven med Randers Regnskov og Panorama Travel
Red regnskoven med Randers Regnskov og Panorama Travel
Forside
Randers Regnskov og det fynske rejsebureau Panorama Travel har indgået et samarbejde, der skal beskytte den truede regnskov i Bigai i Ecuador.
Elever sætter fokus på cykling i Spentrup
Elever sætter fokus på cykling i Spentrup
Forside
Der var gang cykelhjulene i Spentrup mandag den 16. september.
Farlig rust opdages ikke
Farlig rust opdages ikke
Forside
Rust i biler øger risikoen for at komme alvorligt til skade ved trafikuheld.
Kæmpe interesse for at rykke undervisning ud i det fri
Kæmpe interesse for at rykke undervisning ud i det fri
Forside
Skoleklasser over hele landet har i et hidtil uset tempo sendt ansøgninger til Nordea-fondens udeskolepulje. I løbet af en måned er puljen næsten tømt.
John Braad ser alt!
John Braad ser alt!
Forside
Når han torsdag den 31. oktober 2019 kl. 19 igen gæster Memphis Mansion i Randers.
Ny naturklub for børn åbner på Nordre Fælled
Ny naturklub for børn åbner på Nordre Fælled
Forside
Lørdag 28. september kl. 13-16 er alle børn inviteret til indvielse af en helt ny naturklub på Nordre Fælled.
 Nye vigtige og alvorlige oplysninger i Verdo-sagen!
Nye vigtige og alvorlige oplysninger i Verdo-sagen!
Forside
Læser brev modtaget fra Asger Brorsen Bestyrelsesmedlem Det Konservative Folkeparti i Randers
Plads til mere udlicitering af kommunale opgaver i Østjylland
Plads til mere udlicitering af kommunale opgaver i Østjylland
Forside
Mens Favrskov Kommune lader private virksomheder stå for næsten 75 procent af driften og vedligeholdelsen af de kommunale veje, parker og
Styr udenom fælderne på elløbehjul i Randers
Styr udenom fælderne på elløbehjul i Randers
Forside
Elløbehjul er genstand for stor opmærksomhed, fordi de på kort tid er blevet meget udbredte.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld