Kultur
Kreativt genbrug belønnes: Teaterskolen KALIMA modtager Randers Klimapris i dag
Teaterskolen KALIMA fejres i dag i Randers, hvor de modtager Randers Kommunes Klimapris. Det foregår i dag kl. 15-16 i NO. 17. Slotsgade 4, Randers C.
Hvert år samler Teaterskolen KALIMA en gruppe børn og unge, der i sommerferien bruger uger på at omdanne genbrugsmaterialer til imponerende kostumer. Denne dedikation har gennem de seneste 25 år involveret over 1.800 deltagere. Formålet er ikke kun at fremme kreativitet, men også at inspirere til en mere bæredygtig livsstil gennem genbrug.
Vinderne af Klimaprisen får ikke kun en anerkendelse, men også et pengebeløb på 10.000 kr., som kan understøtte deres videre arbejdet med kreative og bæredygtige projekter. Fremvisningen af kostumerne ved ceremonien giver publikum indblik i, hvordan genbrug kan transformeres til kunst.
I dag overrækkes prisen til Teaterskolen KALIMA. Til arrangementet er blandt andet tidligere elever, forældre og andre med relation til teaterskolen inviteret. Til overrækkelsen vil der være elever fra teaterskolen til stede, som fremviser nogle af deres kreative kostume-kreationer. Klimaprisen overrækkes af Daniel Madié, formand for bæredygtighedsudvalget.
Anerkendelse og inspiration
“Teaterskolen KALIMA arbejder passioneret med at sætte fokus på bæredygtighed over for en vigtig målgruppe og bringer livsglæde og kreativitet ind i klimakampen. Jeg er rigtig glad for, at vi med Klimaprisen kan anerkende initiativet og ikke mindst den store indsats, som de involverede har gjort gennem 25 år,” siger Daniel Madié, formand for Bæredygtighedsudvalget i Randers Kommune.
Det er Bæredygtighedsudvalget, der har udvalgt årets vinder blandt de modtagede indstillinger til Klimaprisen.
“Det har været fantastisk at få indblik i nogle af de mange grønne og inspirerende tiltag, som lokale foreninger og fællesskaber i hele Randers Kommune står bag,” siger Daniel Madié.
Fremtidige perspektiver
For Lisbeth Nielsen, leder af Teaterskolen KALIMA, er hæderen en kærkommen anerkendelse. Både elever og undervisere ser prisen som et motiverende skulderklap. Nielsen påpeger, at mange af deltagerne ændrer syn på værdien af genbrug og går hjem med nye idéer til deres garderobe.
Som Klimaprisen tydeligt viser, kan kreative tiltag ikke alene inspirere til positive miljøforandringer, men også være en indgangsvinkel til at engagere unge i klimakampen. Dette er en påmindelse om, at hver enkelt handling – hvor lille den end må synes – kan have stor betydning.