Annonce
Del på Facebook   Print siden

Konservativ af hele mit hjerte, men......

Debat
Onsdag 15. december 2021 kl. 09:00

Konservativ af hele mit hjerte, men......
Af Christina Kjærsgaard, Byrådsmedlem (Q)


Af Christina Kjærsgaard, Byrådsmedlem (Q)

Konservativ af hele mit hjerte, men........

Det er ikke udelukkende på Christiansborg, at politik er en beskidt branche. Også på kommunalt niveau har jeg de seneste uger oplevet, hvordan politik organiseres, når det er værst.

Jeg kan blot konstatere, at Det Konservative Folkeparti desværre ikke ønsker at have mig ombord, på trods af at jeg i den grad har været med til at sikre, at partiet fik fire kandidater i byrådet modsat tidligere, hvor det var partiets spidskandidat Daniel Madié, der kun evnede at få sig selv valgt ind i byrådet.

Der var i valgkampen højt til loftet hos De Konservative. Og stor var min forventning til et fremtidigt samarbejde i partiet. Allerde før stemmerne var talt op efter valget havde Daniel Madié og den konstituerede formand Christian Hartmann, sagt ja til at underskrive konstitueringspapirerne på vegne af hele det konservative hold. Der var ikke et ønske om at finde et fælles fodslag og planlægningen af De Konservatives poster i byrådet for de næste fire år blev ikke diskuteret. Daniel Madié var interesseret i, hvad der var bedst for ham, hvor formandsposten i Havnen/Flodbyen stod aller øverst på ønskelisten. Ikke meget med konservative kerneværdier at gøre!!

Jeg er ikke levebrødspolitiker. Jeg er ikke afhængig af mine politiske poster i byrådet. Jeg er skolelærer og har et godt job! Derfor har lønningerne, som kommunalpolitikerne modtager for at sidde i byrådet, ikke en betydning for mig. Det er ikke derfor, at jeg bruger masser af tid på lokalpolitik!

De konservatives spidskandidat, Daniel Madié, mener ikke, at det med at overholde en aftale, er noget, som man skal tage sig af. Han ønskede derimod, at de fire konservative byrådskandidater skrev under på en håndfæstning om, at man fortsat vil arbejde for en Klimabro. Det havde to af dem jo ikke noget imod. Daniel Madié og han skolekammerat, Bo Vestergaard, synes at det var alletiders. Bo Ratz og jeg har derimod haft stor fokus på valget af en Østbro. Partiet er således styret af en ekstrem magtfuldkommenhed fra en spidskandidat og desværre også en bestyrelsesformand, der ikke ønsker at opfylde vælgernes tillid. Men sådan går det jo, når man får tårnkuller på magtens tinder.

Vi var en del, der stillede op for Det Konservative Folkeparti med løftet om at kæmpe for en Østbro. Men når det kommer til at underskrive en aftale, som omkring 3000 konservative vælgere i Randers kommune nok er direkte imod, så bliver man jordet af Daniel Madié og bestyrelsesformanden, der har førsteret til at vide bedst.

Jeg ved, at jeg har været en trussel for Daniel Madié i valgkampen og ligeså efter, ja det har den siddende bestyrelsesformand sagt direkte til mig. Jeg blev i begyndelsen af valgkampen spurgt af Christian Hartmann, om jeg var parat til at overtage ledelsen, hvis jeg fik flere personlige stemmer end Daniel Madié.

Dette og flere samtaler med vælgere og kandidater bevidner og bekræfter mig i, at presset var så stort på Daniel Madie, at han med de ynkelige midler, som han og dele af bestyrelsen evnede, har gjort deres for at få mit politiske fundament og ståsted gjort så vakkelvornt, som de kunne.

I Randers har vi en valgprocent på sølle 64%. Vi er iblandt bundskraberne, hvad tillid til lokalpolitikerne angår. Folk ved, at de ikke får noget som helst ud af at gå til stemmeurnerne, for den siddende elite bestemmer alligevel. Det er godt nok trist. Selv med kommunens miserable valgdeltagelse, så fik jeg et godt valgresultat på 1067 personlige stemmer (syvende flest i Randers byråd); vælgere, som satte deres kryds hos Christina Kjærsgaard (C), fordi de kender mig, fordi de er konservative og fordi jeg var den eneste (valgte)borgerlige byrådspolitiker, der ønskede en Østbro! Og hvad skal man så gøre, når man efter valget finder ud af, at man er uønsket i sit eget parti - Det Konservative Folkeparti, fordi partiet på trods af aftaler om højt til loftet pludselig kræver, at man skal stemme for en Klimabro.

Så i stedet for at svine mig til og latterliggøre mig i lederen i Randers Amtsavis den 8. december, så burde avisens chefredaktør Axel Præstmark måske begynde at interessere sig mere for den ualmindelig ringe valgdeltagelse kommuen har og samtidig lave en dybdegående research på de politikere, som sidder i byrådet. Hvad er det, de bidrager med? Hvilket job bestrider de i dagligdagen? Hvad er deres bevæggrund i det hele taget for at ville sidde i byrådet? Hvad gør dem egnede til at forvalte borgernes interesser?

Og til Axel Præstmark; Forskellen fra landspolitik til nærpolitik er netop at vælgerne stemmer på en person, som de har tillid til. Det er derfor, at der findes borgerlister, hvor man kan stemmer på en person, som varetager ens specifikke interesser. Østbrolisten er en borgerliste og netop ikke et parti.

Jeg er konservativ af hele mit hjerte og det bliver jeg ved med at være. I de næste fire år kæmper jeg for de konservative værdier sammen med Østbrolisten. Og til de vælgere, som stemte på mig, så lover jeg, at jeg ikke vil skuffe dem. Jeg vil derimod arbejde for min plads i Det Konservative Folkeparti den dag, man ønsker en anden spidskandidat end Daniel Madié.

I mellemtiden arbejder jeg nu sammen med gode og dygtige folk i Østbrolisten, Peter Kjeldsen og Erik Bo Andersen, som begge er rundet af de samme borgerlige værdier, som jeg er.

Det bliver godt og jeg kan blot sige til de 1067 borgere, der valgte mig til, at jeg håber, at de en dag vil være med til at støtte mig i, at Det Konservative Folkeparti ikke fremover skal lide den tort at have en spidskandidat, der hverken er ordholdende eller er optaget af at sætte det bedst tænkelige hold med afsæt i stærke borgerlige politikområder. Det er trist og meget skuffende.
Kommentarer til artiklen:
WOW, 3 parti hop på 10 måneder, hvor useriøst, at du skulle være Konservativ af hele dit hjerte det er da en joke. Vi er en del der mangler rigtig mange flere svar fra dig. Vi er skuffende og føler os svigtet af dine op til flere hop, 3 på 10 måneder det må være tæt på en rekord. Det er da muligt at Erik Bo Andersen har sendt dig dele af hans SIK, vi er en del der ikke bryder sig om hans metoder de virker meget udemokratiske og misvisende, hvordan ved du at han ikke har leveret misvisende eller ændrede materialet for at få dig til at skifte.
Gisninger og gisninger, tja måske og så måske ikke, der kommer ihvertfald en del gisninger fra dig i de sidste artikler og læserbreve du har medvirket i.
1. Er du for en Klimabro, hvorfor/hvorfor ikke?
2. Er du for Flodbyen, hvorfor/hvorfor ikke?
3. Er det kun pga. en Østbro, du er skiftet.
4. Er det fordi du mener en anden skulle være formand for Havnen.
5. Hvad mener du, at du kan udrette i en liste.
6. Er vi enige om at Østbroen er en statsvej, som skal besluttes i Folketinget/på finansloven.
7. Mener du selv at du var kommet i byrådet, hvis du var kandidat for Østbro listen.
8. Er det aftalt spil for galleriet, har du hele tiden vidst at du ville skifte, så snart valget var ovre.
9. Nu er de konservative i stor fremgang i hele landet, hvem tror du har mistet pladsen pga. dig.
10. Du skriver at du ser din fremtid i de konservative endda som spidskandidat, hvordan vil du bære dig ad med det.
11. Tror du ikke selv at alt tillid fra de konservative, venstre og østbro listens vælgere er væk.
12. Hvad er dine tanker om blokeringer af kritikere, og masse oprettelser af misvisende Facebook grupper. Misvisende hjemmelavede rapporter.
13. Hvad synes du om Erik Bo Andersens retorik.
14. Mener du det fremmer samarbejdet i byrådet med endnu en liste.
15. Hvordan har du det med at stå uden for indflydelse.
16. Hvorfor går du så højt op i en bro, vægter de utallige vigtigere emner i byrådet ikke højere.
17. Tænker du kun på hvad Dronningborg kan få ud af emner i byrådet, eller arbejder du for hele kommunen.
18. Hvad er dine tanker omkring ringvejens forlængelse ud på udbyhøjvej.
19. Har du skiftet mening omkring infrastruktur planen 2020, som du jo har stemt for.
20. Er du uværdig til at sidde i byrådet.
Jeg kunne blive ved med spørgsmålene, men stopper her.
Glædelig jul og godt nytår til dig og dine.
Venlig hilsen
Thomas Sand Larsen
Thomas Sand Larsen, 26-12-2021 15:10:27

Tak fordi du tager bladet fra munden.

Du har min opbakning til de beslutninger som du har truffet for at du kan se dig selv og os i øjnene.
Mette Ljungberg , 16-12-2021 21:11:54

Som jeg anede og alle kan se.
Ingen har glæde af ham, der har fået License to kill.
Synd for Chrisrina, synd for Randers


Poul Kops, 16-12-2021 08:50:44


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Ufagligt forbud mod dyrkning af jord
Læserbrev: Ufagligt forbud mod dyrkning af jord
Debat
Cyklisme forud for bilisme i Budget 2024
Cyklisme forud for bilisme i Budget 2024
Debat
Læserbrev: Vil du værne om skovene, bør du interessere dig for EU
Læserbrev: Vil du værne om skovene, bør du interessere dig for EU
Debat
Læserbrev: Behov for fokus på de danske vandløb
Læserbrev: Behov for fokus på de danske vandløb
Debat
Læserbrev: Sundhedspolitikken – 'Det gode liv - fra ord til handling'
Læserbrev: Sundhedspolitikken – 'Det gode liv - fra ord til handling'
Debat
Ambulanceredderne passer på samfundet, men passer samfundet på ambulanceredderne?
Ambulanceredderne passer på samfundet, men passer samfundet på ambulanceredderne?
Debat
Læserbrev: Konklusion om lavbundsjorde holder stadig
Læserbrev: Konklusion om lavbundsjorde holder stadig
Debat
Læserbrev: Venstre går til kamp mod banderne
Læserbrev: Venstre går til kamp mod banderne
Debat
Læserbrev: Træbeskyttelse i dit drikkevand
Læserbrev: Træbeskyttelse i dit drikkevand
Debat
Læserbrev: Landbrugets kvælstofforbrug kender vi - men hvad med kommunernes udledning?
Læserbrev: Landbrugets kvælstofforbrug kender vi - men hvad med kommunernes udledning?
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder