Konkurrencen skaber fællesskab, det sjoveste ved dagen er dysterne

2. oktober 2023
Konkurrencen skaber fællesskab, det sjoveste ved dagen er dysterne

Luna Rosager Duve og Villa Grønnebæk Modell Foto: Randers Kommune

150 elever med særlige behov konkurrerede i Special Skills

.

150 elever fra specialklasser dystede om at løse praktiske opgaver på tid i Randers. Arrangementet tager inspiration fra Skills Denmark, men med det formål at give eleverne inspiration til, hvad de kan beskæftige sig med i fremtiden.

Det sidste Speciel Skills event for i år er blevet afviklet, og det var værterne CSV Randers, der sørgede for at slutte af med maner. Dagen igennem stod den på forskellige konkurrencer, inddelt i tre sværhedsgrader, blandt andet at piske æg, samle tasteture, hænge tøj på bøjler og skifte dæk. Alt sammen udført på tid. De mange konkurrencer var inspireret af opgaver vi gør i dagligdagen, og som kan udføres på trods af forskellige læringsforudsætninger og behov.

Konkurrencen skaber fællesskab

Blandt de konkurrerende elever var veninderne Luna Rosager Duve og Villa Grønnebæk Modell fra Møllevangskolen i Aarhus, som var afsted med hele klassen for andet år i træk.

“Det sjoveste ved dagen er dysterne. Man kan godt mærke på stemningen at alle går op i det, men vi hygger os også sammen. Jeg håber jeg vinder, men hvis Møllevangskolen bare vinder på en af pisterne, så er jeg også tilfreds”, siger Villa Grønnebæk Modell.

Udover dysten er der også en faglig fordybelse på dagen, hvor eleverne kan fordybe sig i mange spændende fag, der gav inspiration til livet efter grundskolen. Her havde CSV Randers, Strømmen, GAIA og STU Norddjurs sørget for aktiviteter, så der kunne prøves kræfter med at klippe får, male, bygge, pynte kager, skyde Nerf Guns og meget andet.

Omtælling under medaljeoverrækkelsen

Til at overrække præmierne og lykønske årets vindere i de tre sværhedsgrader, var formanden for skole- og uddannelsesudvalget Lise-Lotte Leervad Larsen mødt op:

“Jeg er meget beæret over at være en del af præmieoverrækkelsen. Det er fantastisk at møde de unge mennesker og være med til at anerkende deres præstationer. Det er tydeligt at mærke, at de unge får noget ud af dagen, og at det både er lærerigt og sjovt. Det er første gang jeg er ude til et Special Skills arrangement og sikke et godt initiativ. Det glæder mig, at det igen skal afholdes i Randers næste år”, siger hun.

Dagens vindere blev Trekløverskolen fra Randers, som løb med sejren på den sorte pist, mens det var Astrup Skole fra Arden der vandt på den grønne pist.

Netop som Møllevangskolen fra Aarhus blev kåret som vinder på den røde pist, protesterede en observant elev fra Djurslandsskolen, der mente at der var en fejl i optællingen. Medaljeoverrækkelsen blev kortvarigt sat på pause, og det viste sig da også at et 1-tal fejlagtigt var blevet aflæst som et 7-tal, hvilket sendte Djurslandsskolen direkte på en delt førsteplads med Møllevangskolen.

Alle deltagere modtog et diplom for deres seje indsats og dagen sluttede behørigt af med guld konfetti.

Vinderne af Special Skills 2023

Sort pist:

Trekløverskolen (guld)

Hadbjerg Skole (sølv)

Hadsten Skole (broze)

Rød pist

Djurslandsskolen + Møllevangskolen (guld)

Møllevangskolen (sølv)

Østervangsskolen (bronze)

Grøn pist:

Astrup Skole (guld)

Østervangskolen (sølv)

Møllevangskolen (bronze)