-Klik venligst--

Del på Facebook   Print siden

Kør-selv-ferien: Sådan undgår du de værste bilkøer

Forside
Onsdag 10. juli 2019 kl. 10:00

Kør-selv-ferien: Sådan undgår du de værste bilkøer

Tyskerne udvider i år en række af deres motorveje med flere spor, og det medfører forlænget rejsetid for danske kør-selv-turister.

Der er gode og dårlige nyheder for de danskere, der kører i egen bil på ferie denne sommer. Den gode nyhed for især jyderne og fynboerne er, at vejudvidelsen fra Neumünster til Hamborg stort set er færdig. De dårlige nyheder er, at det store byggeprojekt tæt på Elbentunnelen fortsat er i gang, og at vejudvidelserne nu er rykket sydpå. Det betyder lange strækninger med vejarbejder ved Hannover, Kassel og Frankfurt. Det samme er tilfældet ved Halle og Leipzig samt Nürnberg på A9, som mange sjællændere bruger som transitrute ud og hjem fra sommerferiedestinationerne.

Timing er afgørende
I år begynder den danske skoleferie 29. juni, og dermed forventes den helt store udrejsetrafik at ske i weekenden i uge 26. Det er en lille fordel for de danske feriebilister, fordi ferierne ikke rigtigt er begyndt i mange europæiske lande. Omvendt betyder det, at hjemrejsetrafikken for mange danskere falder sammen med ferier i blandt andet Tyskland, Frankrig, Italien, Østrig og Schweiz.

"Man skal forvente kødannelser og tæt trafik på de tyske motorveje gennem hele sommeren, men man kan undgå de værste tidspunkter ved at planlægge ud- og hjemrejsen rigtigt. Det handler generelt om at undgå at ramme trafikknudepunkterne ved Hamborg og Frankfurt på A7 i myldretiden på fredage til søndage, og det samme gør sig gældende ved Berlin og Nürnberg på A9. Man kan endda overveje at rejse tirsdag-onsdag i stedet for fredag-søndag," siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos tankstations- og energiselskabet OK.

Han anbefaler, at man enten kører tidligt om morgenen eller tidligt om aftenen, og så vidt muligt undgår trafikknudepunkterne mellem klokken 7 og 10 samt mellem klokken 16 og 19.Hold pauser og tag en overnatning
Med den store mængde af vejarbejder vil rejsetiden være væsentligt længere. Man skal forvente, at det tager mellem 12 og 14 timer at køre gennem Tyskland, og derfor kan det være en god idé med en overnatning undervejs.

"Det er en udmattende omgang at køre hele ferieturen i ét hug. Med en eller to overnatninger undervejs får hele familien mulighed for at restituere, og feriekørslen opleves ikke så anstrengende," lyder det fra Rasmus Boserup.

Ofte er der gode og billige overnatningsmuligheder blot få kilometer fra de tyske motorveje, ligesom der ved flere af de tyske rastepladser er hoteller. Man skal dog forvente, at disse ofte kan være optagede i sommerperioden.

Udover at dele rejsen op, er det også en god idé at holde pauser undervejs. De tyske rastepladser har en høj standard, ofte med legepladser, flere forskellige restauranter og mulighed for at lufte hunden, hvis den er med på ferie.

"Det øger trafiksikkerheden markant, når chaufføren holder pauser undervejs. Vi anbefaler, at man tager en timeout cirka hver tredje time, strækker benene lidt, drikker noget vand og lige tjekker vejmeldingerne på internettet, inden man kører videre," siger Rasmus Boserup.

Hurtige opdateringer
De største tyske radiostationer holder bilisterne orienterede mindst hver halve time, men kan man ikke forstå tysk eller for den sags skyld fransk eller italiensk, hvis man kører i Frankrig og Italien, så er Google's ruteanvisninger nærmest opdateret i realtid, og på den måde kan man løbende holde sig fint orienteret via telefonen. Hvis der sker trafikuheld undervejs, så bør man holde sig til rådene fra de lokale trafikmeldinger, ligesom Google også giver anbefalinger om omkørsler, såfremt det er fordelagtigt.

"Vi kommer til at opleve tæt trafik og mange bilkøer i Tyskland til sommer. Det skal man forberede sig på. Men med god planlægning, så kan man undgå de værste trafikpropper og komme godt frem og tilbage fra ferie," siger Rasmus Boserup.

Overblik: Her forventes de værste trafikpropper
A7
Hamborg: Tæt på Elben overdækkes motorvejen, og på en strækning på 15 km er hastigheden nedsat til 60 km/t. Forvent op til tre timers længere rejsetid i myldretiden
Hannover - Kassel - Frankfurt: På flere strækninger udvides antallet af vejbaner fra to til tre i begge retninger. Nogle af vejarbejderne strækker sig over ti km med hastighedsnedsættelse til 60 km/t til følge. Forvent op til to timers længere rejsetid på den 350 km lange strækning
A8
Stuttgart: 25 km vejarbejde i flere etaper. Hastighedsnedsættelse til 40 km/t. på særligt snævre strækninger. Op til to timers længere rejsetid.
A9
Halle/Leipzig: Der pågår et 50 km langt vejarbejde i flere etaper ved Halle/Leipzig på A9. Her udvides vejstrækningen, og hastigheden er nedsat til 80 km/t. Forvent én times længere rejsetid.
Nürnberg: Et 45 km langt vejarbejde i flere etaper med vejudvidelser finder sted ved Nürnberg. Hastighedsnedsættelse til 80 km/t. Forvent op til to timers længere rejsetid.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst
Forside

Antidepressiv medicin forbundet med øget risiko for at få epilepsi
Antidepressiv medicin forbundet med øget risiko for at få epilepsi
Forside
efter en hjernerystelse. Personer, som tager antidepressiv medicin, har større risiko for at udvikle epilepsi efter en hovedskade.
Ældre holder ofte ferie i hjemlandet – og flyver mindre end gennemsnittet
Ældre holder ofte ferie i hjemlandet – og flyver mindre end gennemsnittet
Forside
Ældre danskere er den gruppe, som oftest holder ferien i hjemlandet, og selv når de ældres ferie går til udlandet, så rejser de mindre med fly end unge og midaldrende danskere.
Sommeren er højsæson for trampolinskader
Sommeren er højsæson for trampolinskader
Forside
På trods af at trampoliner er både sjove og sunde at bruge for børn såvel som voksne, er den ikke altid helt ufarlig.
Seks ud af ti danskere ved ikke, hvordan forsikringen dækker billejen på ferien
Seks ud af ti danskere ved ikke, hvordan forsikringen dækker billejen på ferien
Forside
Lejer du bil på din ferie i Danmark eller udlandet, dækker din egen rejseforsikring ofte selvrisikoen.
Ny teknologi skal give superpræcise grundvandsmodeller
Ny teknologi skal give superpræcise grundvandsmodeller
Forside
Nyudviklet NMR-teknologi fra Aarhus Universitet kan blive gamechanger for 3D-modellering af grundvandsressourcer og jordbundsforhold.
135 cykelturister indtager Randers og omegn
135 cykelturister indtager Randers og omegn
Forside
I næste uge vil der fra mandag være et mylder af cyklister på de små veje omkring Randers.
Pas på brand i mejetærskerne under høsten
Pas på brand i mejetærskerne under høsten
Forside
Tørt vejr under høsten øger risikoen for brand i landmændenes mejetærskere. Men risikoen kan nemt mindskes, opfordrer Topdanmark.
Hver tiende dansker har rejst på ferie uden forsikring
Hver tiende dansker har rejst på ferie uden forsikring
Forside
I en ny rundspørge svarer én ud af ti danskere, at de på den seneste ferie i udlandet rejste "helt uden rejseforsikring".
Fire ud af fem danskere vil gerne arbejde videre efter pensionstidspunktet
Fire ud af fem danskere vil gerne arbejde videre efter pensionstidspunktet
Forside
Normalt betyder overgangen fra arbejdslivet til pension, at arbejdstøjet lægges definitivt på hylden, og at man i stedet helliger tiden til børnebørn, fritidsinteresser og rejser.
Randers Business Awards 2019
Randers Business Awards 2019
Forside
Randers Business Awards er en hyldest til erhvervslivet i Randers, og arrangeret at Biznet Randers.
Klik venligst


Klik venligst
Klik venligst
Regionale, Nationale og Internationale nyheder
Nyhedsbrev
E-mail adresse:

Tilmeld
Frameld