Del på Facebook   Print siden

Kan zinkmangel være årsag til urenheder i huden

Brevkassen
Onsdag 3. juni 2020 kl. 07:00

Kan zinkmangel være årsag til urenheder i huden


Hej Helena
Kan Zinkmangel være årsag til, at min teenagesøn har en del urenheder i hans hud i ansigtet, kunne også godt tænke mig at få lidt at vide, hvad zink ellers er godt for.
Hilsen Anne

Hej Anne
I puberteten og i perioder med kraftig vækst er koncentrationen af zink i kroppen lavest, derfor tilrådes tilskud til unge i pubertetens vækstperiode.

Der er mange lidelser eller symptomer der udspringer af, at man lider af mere eller mindre udpræget zinkmangel, f.eks.: Hudproblemer, depressioner, smerter, svigtende indlærings- og koncentrationsevne, svigtende hukommelse, synsproblemer, hårtab, hvide pletter på neglene, tarmproblemer, blodsukkerproblemer, hyppige infektioner, dårlig sårheling m.m. Der er også fokus på bl.a. Parkinson, Alzheimers samt Diabetes i forbindelse med zinkmangel.
En hyppig årsag til zinkmangel hos kvinder er p-piller.

Zink er meget vigtig for kroppen, og der er mange mennesker der er i underskud af zink, og især med den stressede tilværelse flertallet oplever i dag, ”stressen” er med til at tømme kroppen for bl.a. Zink, Magnesium, B-vitaminer samt C-vitaminer. I langt de fleste vitamin- og mineraltilskud er der zink, men den anbefalede daglige dosis er for de flestes vedkommende ikke altid tilstrækkelig, hvorfor et ekstra zinktilskud i hverdagen vil være en god ide. Nogle mennesker har mere behov for zink end andre, hvis der kommer lidt kvalmefornemmelse efter indtaget af ekstra tilskud af zink, indikerer det, at kroppen er fyldt op med zink.

Vores kost i dag indeholder desværre ikke den mængde zink vores krop har behov for.
Kostens zinkindhold bliver optaget fra tarmen, men ved samtidig mangel på vitamin B6, bliver det udskilt igen. Det er en god ide at behandle zinkmangel med en kombination af zink og B6. Det samme gælder vitamin A, da zink og vitamin A samarbejder.

Zink er et livsvigtigt spormineral samt en antioxidant, den indgår i over 200 enzymprocesser i kroppen.

Mellemøret, bugspytkirtlen, prostata, lever, øjet, og muskelvæv indeholder høje koncentrationer af zink. Der skal være zink i alle celler, for eksempel har cellevæggen brug for zink for at kunne fungere, hvis det mangler, bliver det ofte det forgiftende metal kadmium, der sniger sig ind på zinkens plads. Det nedbryder cellevæggens funktion og er årsag til bland andet, at forkerte substanser får lov til at passere ind og ud gennem cellevæggen. Frie radikaler får da adgang til at angribe cellernes arvemasse DNA. Kroppen har et naturligt beredskab, der reparerer skadet DNA, men det fungerer også kun takket være zink.

Brevkassen giver råd om alternativ behandling, men må ikke betragtes som erstatning for lægebesøg.

Brevkassen holder sommerferie i juli og er tilbage igen i august.
Rigtig god sommer til alle og husk at drikke godt med vand i sommervarmen.

Kærlig hilsen fra Helena Dylmer – KLINIKKEN Sund Helse© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Brevkassen

Kan zinkmangel være årsag til urenheder i huden
Kan zinkmangel være årsag til urenheder i huden
Brevkassen
Kan kobber hjælpe mod gråhårethed?
Kan kobber hjælpe mod gråhårethed?
Brevkassen
Hvordan, passer jeg på mig selv i disse Coronavirus tider
Hvordan, passer jeg på mig selv i disse Coronavirus tider
Brevkassen


Regionale nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev