Julen er hjerternes fest. Men de danskere, der er ramt af fattigdom, møder ikke megen hjertelighed fra den danske regering heller ikke i juletiden.
Socialminister Karen Ellemann har ligefrem udtalt, at hun finder det glædeligt, at dobbelt så mange danskere i år har søgt julehjælp hos organisationer som Mødrehjælpen og Kirkens Korshær.
I stedet for at tage sit ansvar som socialminister alvorligt og forholde sig til den sørgelige kendsgerning, at et kraftigt stigende antal danskere ikke har råd til at holde jul, glæder hun sig over de frivillige organisationer indsats.
Deres indsats er også fantastisk flot, men Socialdemokraterne synes ikke, det er spor glædeligt, at tusinder af danskere er afhængige af hjælp fra frivillige organisationer vi ser det tværtimod som et tegn på, at samfundet ikke tager vare på sine svageste og at regeringen alt for længe har svinget pisken over mennesker, der har brug for en hjælpende hånd.
Socialministeren nægter at anerkende, at Danmark har et fattigdomsproblem. Men det har vi desværre. Siden den nuværende regering trådte til, er fattigdommen i Danmark steget med over 55.000, antallet af fattige børn er steget med godt 40 procent, så der nu lever 50.000 danske børn i fattigdom og samtidig er antallet af lejere, der bliver sat på gaden mere end fordoblet.
Det er det sørgelige resultat af regeringens politik siden 2001.
Kontanthjælpsloft, starthjælpen og 450-timers regel har sat alt for mange familier i en ulykkelig situation. Derfor har Socialdemokraterne fremlagt en fattigdomspakke, der vil gøre op med regeringens manglende handling på området.
Vi vil bl.a. give 5000 kroner mere om året til de fattigste pensionister og 2000 kroner mere til andre modtagere af overførselsindkomster, fjerne de fattigdomsskabende mekanismer som kontanthjælpsloft og starthjælp, indføre en fattigdomsgrænse og sikre julehjælp til de svagest stillede, så alle kan få en god og værdig jul.
Hvis ikke vi får regeringen til at anerkende og bekæmpe fattigdom, kommer det til at ramme både de udsatte danskere og resten af det danske samfund hårdt, så lad os gøre 2010 til et vendepunkt i kampen mod fattigdom i Danmark.
Har du en kommentar til læserbrevet, kan du skrive den herunder.
Du kan tilmelde dig Byen.nu’s nyhedsbrev her på siden til højre.