Job
Jobcenter-samarbejde sætter skub i ansættelserne: Autisme er ingen hindring for Mads på Regionshospitalet Randers
I en tid, hvor socialt ansvar og inklusion på arbejdsmarkedet får stadig større opmærksomhed, viser et samarbejde mellem Jobcenter Randers og Regionshospitalet Randers, hvordan målrettede initiativer kan skabe plads til alle – også dem, der har brug for lidt ekstra støtte.
En af succeshistorierne er Mads Jørgensen, der med sin autismediagnose nu arbejder som serviceassistent på hospitalet.
Et meningsfuldt job
Mads Jørgensen trives i sit arbejde som ufaglært serviceassistent, hvor hans opgaver spænder fra at levere forsyninger til afdelingerne til at tage sig af krydderurter i hospitalets have. For Mads har jobbet været en stor gevinst, både professionelt og personligt.
“Jeg synes, det er fedt at køre med forsyningsvogne og lægge varer på plads. I sommer vandede jeg også æbletræer og passede krydderurter, og det passer mig rigtig godt med et aktivt arbejde,” fortæller han.
En af nøglerne til succesen er den fleksibilitet og struktur, der er blevet lagt ind i Mads’ arbejdsdag.
“Det giver mig ro og overblik, når jeg har faste rutiner, så det betyder meget for mig, at jeg selv har været med til at planlægge mit skema. Så ved jeg og mine kolleger, hvilke arbejdsopgaver jeg har, og det hjælper jo os alle i dagligdagen,” forklarer han.
En gevinst for alle
Samarbejdet med Jobcenter Randers har ikke blot været en fordel for Mads, men også for hospitalet. Serviceleder Jan Andie har kun ros til overs for den positive udvikling.
“Det har været enormt positivt at følge udviklingen for Mads, og han har virkelig vist os, at vi alle kan lære noget af at tænke anderledes. Hans struktur og tilgang til opgaverne har faktisk været med til at forbedre vores drift,” siger han.
Siden ansættelsen i maj har Mads øget sine arbejdstimer og fået mere ansvar, og han er ikke alene om succesen. I dag er der otte ansatte i hospitalets CSR-jobordning.
CSR-job skaber plads til flere
CSR, som står for Corporate Social Responsibility, er hjertet i samarbejdet mellem hospitalet og Jobcenter Randers. Ordningen hjælper borgere, der har svært ved at finde job, med at komme ind på arbejdsmarkedet på en måde, der matcher deres behov.
“Vi har stort fokus på at skabe plads til alle på arbejdsmarkedet, og samarbejdet giver mennesker med særlige behov mulighed for at komme ind på arbejdsmarkedet i et tempo og med opgaver, der passer til dem. På den måde skaber vi meningsfulde jobmuligheder,” siger Tine Arensbach, centerleder i Virksomhedsservice og Rekruttering.
Hos Regionshospitalet Randers vægter man den sociale indsats højt, forklarer sygeplejefaglig direktør Mette Bærentsen.
“Vi er den næststørste arbejdsplads i Randers Kommune, og det er vigtigt for os at tage socialt ansvar og hjælpe borgere i arbejde. Samtidig er projektet med til at understøtte, at vores kerneopgave samlet set bliver løst på en god måde.”
Fakta om CSR-jobs
- CSR-jobordninger hjælper jobsøgende, der har brug for støtte, med at finde meningsfuldt arbejde.
- Opgaverne tilpasses den enkelte og kan omfatte alt fra serviceopgaver til administrative opgaver.
- Medarbejdere i CSR-jobs er ansat på almindelige overenskomstmæssige vilkår.
For virksomheder og organisationer i Randers, der ønsker at tage del i lignende initiativer, står Center for Virksomhedsservice og Rekruttering klar til at hjælpe med rekruttering.
En lokal succes
Samarbejdet mellem Jobcenter Randers og Regionshospitalet Randers er et eksempel på, hvordan sociale og erhvervsmæssige interesser kan forenes. Mads Jørgensen er blot én af mange, der har fundet en plads, hvor han gør en forskel – for sig selv og for sin arbejdsplads.