Jagten er gået ind – på nisser og julepynt!

7. november 2021
Jagten er gået ind – på nisser og julepynt!

Jagten er gået ind på nisser og julepynt!

Af Carina Kondrup

Hvert år op til jul kommer der masser af små og store børn ind på Museum Østjylland for at lede efter nissespor i udstillingerne. Museets nissejagt er en evergreen, som museet ikke vover at sløjfe! Derfor kan I igen i år gå på jagt efter små nissefodspor og minitableauer og få en hyggelig times tid med familien, mens I varmer op til jul.

Efter nissejagt og en tur i juleudstillingen Fra mig til dig Gaver i 1000 år kan I lade jer lokke ind i museets julepyntede butik, hvor der er julefristelser af alle slags, uanset om I er til traditionel eller trendy jul.

Nisse-sæsonen er sat ind, lørdag den 13. november 2021 til søndag den 2. januar 2022 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
Gratis.
Museumsbutikken præsenterer nye julevarer af alle slags.

Nissejagten er en elsket tradition på museet, men selvom årtiers børn har forsøgt at fange de drilsk små nisser, er de stadig på fri fod! Så i år strammer Museum Østjylland gavebåndet tæt omkring de små og snedige museumsnisser.

De kan jo ikke gøre for det, nisserne. De forstår bare ikke, at der skal være orden og struktur på et museum! Derfor giver vi det endnu et forsøg og inviterer alle børn til at hjælpe med at få styr på nissernes roderier på museet, for det kan bare ikke fortsætte sådan her! siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen med et glimt i øjet.

Mere og mere ballade

Nissejagten er igen i år bygget op af små tableauer i udstillingerne. Nissernes mini-ting står nuttet blandt potteskår, flint og Fru Buhls flotte møbler i de historiske stuer.

Nisserne har vist altid boet på museet, men det er som om, de bliver mere og mere dumdristige. Det betyder desværre også, at de laver mere og mere ballade, fortæller Lisette Berg Andersen, der håber, at mange mysterium-elskende børnefamilier igen i år har lyst til at tage opgaven med at finde nisserne på sig.

Familiernes nissejagt rundt på museet afsluttes forhåbentlig med, at de finder det magiske kodeord og derefter dekoreres med et synligt tegn på, at de er blevet nissedetektiver!

Traditionel eller trendy jul

I årets udstillingen Fra mig til dig Gaver i 1000 år pakker museet gaver ud. Men i museets julebutik pakkes gaverne derimod ind.

Traditionen tro er butikken frem til jul og nytår tryllet om til en julebutik med alt, hvad man kan ønske sig af moderne og nostalgisk julepynt, historisk legetøj, delikatesser og andet godt.

Vi har købt nye julevarer ind, som både leder tankerne hen på gamle dage og også på moderne, sjov, farverig og anderledes jul. Så uanset hvordan du kan lide din jul, så har vi noget til dig, lover butikskoordinator Helene Kaad.

I butikken kan du i år blandt meget andet finde gammeldags julekalendere, glansbilleder og fine klippeark, hvor du selv kan klippe ud og være kreativ.